Skip to main content

Μπουτάρης για επίθεση στον Λευκό Πύργο: Με έβριζαν και με χτυπούσαν με προτροπή Ψωμιάδη

14 μήνες φυλακή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως σε 40χρονο που δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη το 2018

«Ήταν οργανωμένη η επίθεση σε βάρος μου, με έβριζαν και με χτυπούσαν με προτροπή Ψωμιάδη». Αυτό κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε ένα ακόμα δικαστήριο για την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια εκδήλωσης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο το 2018.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισε ένας 40χρονος για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, κατηγορούμενος για διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένου πράγματος, και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Η ίδια ποινή τού είχε επιβληθεί και σε πρώτο βαθμό, όπως και σε δύο ακόμα άτομα. Σημειώνεται ότι ο ίδιος βρίσκεται στη φυλακή για άλλες υποθέσεις.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο σημείο τη στιγμή της επίθεσης καθώς και ότι κλότσησε την πόρτα του αυτοκινήτου, αλλά ισχυρίστηκε πως δεν ακούμπησε τον πρώην δήμαρχο. «Δεν ήξερα ποιος είναι και τον προσπέρασα, κλότσησα μόνο την πόρτα», είπε.

«Άρχισαν να με σκουντάνε και να με βρίζουν. Θυμάμαι τον κατηγορούμενο που προσπαθούσε να με χτυπήσει με μια φανέλα. Είχα ανοίξει την πόρτα και αυτός κλότσησε. Με προτροπή Ψωμιάδη με έβριζαν και με χτυπούσαν, δεν ήταν τυχαίο. Υποτιθέμενο κίνητρο ήταν ότι είχε δοθεί άδεια από τον δήμο για το pride», είπε ο πρώην δήμαρχος στην κατάθεσή του.

Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Γιάννης Μπουτάρης πλησίασε τον κατηγορούμενο και είχαν έναν σύντομο διάλογο πριν αυτός πάρει ξανά τον δρόμο των φυλακών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη διαδικασία ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε αναφορά σε αυτόν τον διάλογο αλλά χωρίς να αποκαλύψει τη στιχομυθία, ενώ τόνισε ότι αυτό που του προξένησε εντύπωση ήταν η αργοπορία της Δικαιοσύνης στη συγκεκριμένη υπόθεση. «Τόσες αναβολές είναι απαράδεκτο. Δεν ήρθες, να τιμωρηθείς. Οι πολίτες τυραννιούνται από αυτήν την ιστορία», είπε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε ότι από την επίθεση του έμεινε «μια στεναχώρια». «Στεναχώρια γιατί υπάρχουν τέτοια ακραίοι άνθρωποι», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Υπενθυμίζεται πως για την ίδια επίθεση εκκρεμεί ακόμα η δίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη και άλλων 11, που μετά από πρόσφατη νέα αναβολή προσδιορίστηκε για την επόμενη χρονιά.