Skip to main content

ΕΒΕΘ: Να μην κλείσει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Interreg στη Θεσσαλονίκη

Το ΕΒΕΘ σημειώνει ότι η πιθανή μεταφορά της συγκεκριμένης Υπηρεσίας στην Αθήνα δεν εξυπηρετεί την αποκέντρωση και την ανάπτυξη της περιοχής

Την παραμονή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Interreg στη Θεσσαλονίκη ζητά με επιστολή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το ΕΒΕΘ σημειώνει ότι η πιθανή μεταφορά της συγκεκριμένης Υπηρεσίας στην Αθήνα δεν εξυπηρετεί την αποκέντρωση και την ανάπτυξη της περιοχής, πολλώ δε μάλλον που η συγκεκριμένη δομή είναι αποτελεσματική και αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κεφάλαιο, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απωλεσθεί.

Η επιστολή, που απευθύνεται στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, έχει το ακόλουθο κείμενο:

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Το ΕΒΕΘ έγινε πρόσφατα αποδέκτης του έντονου προβληματισμού των εργαζομένων στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Προγραμμάτων του Στόχου Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας και των συστεγαζόμενων Κοινών Γραμματειών των εν λόγω Προγραμμάτων, που είναι ευρέως γνωστά ως “Interreg”, σε σχέση με τα προβλεπόμενα σε προσχέδιο νόμου για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, βάσει των οποίων η μέχρι σήμερα λειτουργούσα στη Θεσσαλονίκη εν λόγω Υπηρεσία, καθώς και οι παραπάνω Κοινές Γραμματείες αναμένεται να μεταφερθούν. Ειδικότερα, αναμένεται να καταργηθεί και υποκατασταθεί η Ε.Υ.Δ. από νέα αντίστοιχη Υπηρεσία, με έδρα πιθανώς την Αθήνα. Επιπλέον, λάβαμε γνώση του σχετικού περιεχομένου του υπό επεξεργασία σχεδίου νόμου για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, το οποίο αναμένεται, όπως πληροφορηθήκαμε, σύντομα να δημοσιευθεί προς διαβούλευση.