Skip to main content

Στη Βουλή το θέμα με τα δεδουλευμένα των υπαλλήλων των φυλακών Θεσσαλονίκης

Ο Δημήτρης Κούβελας κατέθεσε ερώτηση για το ζήτημα μη καταβολής δεδουλευμένων στους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το ζήτημα της μη καταβολής δεδουλευμένων στους υπαλλήλους της δικαστικής φυλακής Θεσσαλονίκης, θέμα που ανέδειξε η Voria.gr, κατέθεσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Μπαράζ στάσεων εργασίας από τους υπαλλήλους των φυλακών

Υπενθυμίζεται πως οι υπάλληλοι των φυλακών έχουν ξεκινήσει μπαράζ κινητοποιήσεων με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να πληρωθούν δεδουλευμένα παλαιότερων ετών που δεν τους καταβλήθηκαν.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, δεν γίνονται επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, εκτός αν πρόκειται για έκτακτο ιατρικό περιστατικό, παραγραφές ή διασφάλιση 18μηνου.

Στη σχετική ερώτηση, ο βουλευτής σημειώνει πως τα παραπάνω δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα στο κατάστημα κράτησης σε βάρος των κρατούμενων αλλά και των συγγενών τους, ενώ παράλληλα προσθέτει πως οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Με την ερώτηση ζητά να γνωστοποιηθεί η θέση του υπουργείου για το θέμα καθώς και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο αρμόδιος υπουργός προκειμένου να ικανοποιηθούν άμεσα τα «δίκαια αιτήματα των υπαλλήλων της δικαστικής φυλακής Θεσσαλονίκης και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, αποκαθιστώντας την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος κράτησης».