Skip to main content

Παρέμβαση Πατουλίδου για τα χρήματα σχολικών εκδρομών που δεν έγιναν

Η κ. Πατουλίδου ανέδειξε το πρόβλημα με τα χρήματα που δόθηκαν για σχολικές εκδρομές, οι οποίες όμως δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ λόγω πανδημίας.

Λύση για τα χρήματα που είχαν δοθεί για τις σχολικές εκδρομές, οι οποίες όμως δεν έγιναν λόγω κορωνοϊού δεσμεύτηκε πως θα βρεθεί ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μετά από παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.

Σημειώνεται ότι λόγω του προβληματισμού που υπάρχει γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η κ. Πατουλίδου επενέφερε το θέμα σε κατ'ιδίαν συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό, Άκη Σκέρτσο στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως είναι σε επικοινωνία με τα γραφεία και είτε θα δοθεί λύση μέσω εταιρικής ευθύνης, είτε μέσω νομοθετικής παρέμβασης για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με τη μη επιστροφή χρημάτων στους μαθητές των οποίων οι εκδρομές ακυρώθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως μετά από το γενικό lockdown οι σχολικές εκδρομές ακυρώθηκαν και οι γονείς βρέθηκαν σε μία ιδιότυπη ομηρία υποχρεωτικής κατανάλωσης του χρηματικού ποσού για αγορά ενός τουριστικού προϊόντος - σχολικής εκδρομής που στο μέλλον δεν έχει κανένα νόημα να πραγματοποιηθεί.