Skip to main content

Καθαρίστηκε η μάντρα του πρώην ΟΔΔΥ-Παρέμβαση Πιτσιλή μετά το ρεπορτάζ της Voria

Οι εικόνες με τους λόφους παρατημένων αυτοκινήτων και τα σκουπίδια στη μάντρα του πρώην ΟΔΔΥ στη Θεσσαλονίκη έφεραν παρέμβαση του διοικητή της ΑΑΔΕ

Την παρέμβαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή προκάλεσε το ρεπορτάζ της Voria.gr για την εν δυνάμει πυριτιδαποθήκη του «νεκροταφείου» οχημάτων του πρώην ΟΔΔΥ στη Θεσσαλονίκη που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι η μάντρα του πρώην ΟΔΔΥ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού), που βρίσκεται σε μια αχανή έκταση, στη Λεωφόρο Στρατού, στην Πολίχνη, συγχωνεύθηκε πρόσφατα με το Α’ Τελωνείο Εισαγωγών – Εξαγωγών Θεσσαλονίκης και υπόκειται στην υπηρεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

O χώρος βρισκόταν σε τραγική κατάσταση με παρατημένα εκατοντάδες κατασχεμένα αυτοκίνητα, αλλά και οχήματα δημοσίων υπηρεσιών που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους και αποσύρθηκαν, ανακατεμένα με σαπισμένα δίκυκλα, σκουριασμένα ποδήλατα, ξεραμένα λάδια, εύφλεκτα και τοξικά υλικά, ξερά κλαδιά και σκουπίδια.

Οι εικόνες ντροπής, που δημοσίευσε η Voria.gr, με τους λόφους στραπατσαρισμένων αυτοκινήτων και σκουπιδιών και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν σε περίπτωση φωτιάς για ολόκληρη την περιοχή προκάλεσαν την οργή του διοικητή της ΑΑΔΕ ο οποίος σήμανε γενικό συναγερμό.

Δόθηκε άμεσα εντολή ώστε η μάντρα να καθαριστεί και να ευπρεπιστεί, πράγμα το οποίο και έγινε όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τα video, αλλάζοντας την όψη της προς το καλύτερο και μειώνοντας παράλληλα τους κινδύνους για την πρόκληση ατυχήματος.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ δεν στάθηκε μόνο στον καθαρισμό αλλά έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαρκτική εξέταση στην υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ευθύνες των αρμοδίων για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το άτυπο νεκροταφείο αυτοκίνητων.