Skip to main content

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Μέλη του Φεμινιστικού Τομέα της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα και πέταξαν φέιγ βολάν στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Παρέμβαση στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Ειδικότερα, μέλη του Φεμινιστικού Τομέα της συλλογικότητας έγραψαν συνθήματα και πέταξαν φέιγ βολάν, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου από παράγοντα της Ομοσπονδίας.

Στην ανακοίνωσή τους, που έκαναν στην ιστοσελίδα τους, αναφέρουν -μεταξύ άλλων- πως «τα σεξουαλικά εγκλήματα, όσα από αυτά μαθαίνουμε, παίρνουν την τυπική νομική οδό και μετά από λίγο ξεχνιούνται».

Η αναρχική συλλογικότητα υπογραμμίζει επίσης πως «Ζούμε οργουελικές εποχές. Τα θύματα αντιμετωπίζονται με αμφιβολία στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη, μετατρέπονται σε θύτες που είχαν σκοπιμότητες και είπαν ψέματα για λίγα λεπτά δημοσιότητας. Ειδικά στις περιπτώσεις που οι πραγματικοί θύτες έχουν ισχύ και λεφτά, οι γυναίκες θύματα "εγκληματοποιούνται" και κατηγορούνται γιατί δεν το σταμάτησαν, γιατί δεν το είπαν όταν έπρεπε, και άρα η ευθύνη είναι δική τους. Το καθεστώς της ντροπής και της σιωπής για τα θύματα κάποια στιγμή θα σπάσει. Και τότε δε θα ξέρετε πού να κρυφτείτε».

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει «να σπάσουμε το καθεστώς του φόβου».