Skip to main content

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα σοβαρά προβλήματα του μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης

Η έλλειψη συντήρησης στο μοναδικό μουσικό σχολείο της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει σημαντικές φθορές στις εγκαταστάσεις του κτηρίου.

Ερώτηση για την έλλειψη συντήρησης που οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, υγιεινής και εξοπλισμού στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης και τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών και Μεταφορών.

Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα που το θέμα της επάρκειας και ασφάλειας της σχολικής στέγης αναδεικνύεται για την περιοχή της Μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης, όπου το Μουσικό Σχολείο είναι το μοναδικό για όλο το νομό.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για «χρόνια εγκατάλειψη του σχολείου και του εξοπλισμού του και την αδυναμία συντήρησης από το Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Αποτέλεσμα όπως τονίζουν, είναι η εισροή υδάτων από την οροφή του θεάτρου ώστε αυτό να παραμένει κλειστό και τη ψευδοροφή να αρχίζει να αποσπάται, αλλά και την φθορά ηλεκτρικών και ηχητικών εγκαταστάσεων, το κλειστό γυμναστήριο να πλημμυρίζει με την παραμικρή βροχόπτωση, ενώ δεν λειτουργεί κανένας χώρος υγιεινής, παρά το ότι φιλοξενούνται προπονήσεις και αγώνες παιδικών τμημάτων δύο Αθλητικών Συλλόγων της περιοχής.

Παράλληλα επισημαίνεται πως προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας εντοπίζονται και στο κεντρικό κτίριο όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, λειτουργούν μόνο δύο τουαλέτες για το σύνολο των μαθητών, δεν λειτουργούν όλες οι έξοδοι διαφυγής, βρόχινα ύδατα εισέρχονται και σε σχολικές τάξεις του Λυκείου και τίθενται ερωτήματα και για τον εξοπλισμό πυρασφάλειας.

«Και όλα αυτά ενώ τα μουσικά όργανα παραμένουν ασυντήρητα εκτός χρήσης, τη φετινή σχολική χρονιά ο αριθμός των μαθητών είναι 389 με το σχολείο να έχει σχεδιαστεί για 220, η τραπεζαρία έχει μετατραπεί σε αίθουσα, και οι  επιλογές του Υπουργείου Εσωτερικών οδήγησαν στην κατά 50% μείωση των ωρών καθαριότητας, ...τη χρονιά με τους περισσότερους μαθητές. Παρά τις επίμονες και έντονες αντιδράσεις των γονέων, η αναβάθμιση του σχολείου αλλά και οι εργασίες συντήρησης για την εξασφάλιση της ασφάλειας και της υγιεινής παραμένουν στον αέρα. Για το λόγο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτάνε και διεκδικούν την άμεση ανακούφιση των ανελαστικών αναγκών μαθητών και διδασκόντων αλλά και των φιλοξενούμενων αθλητών», καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.