Skip to main content

Παρέμβαση στη Βουλή για τα τέλη εισόδου στη Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης με ερώτηση προς τον υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ζητούν την κατάργηση του τέλους εισόδου

Στη Βουλή έφτασε το θέμα της αύξησης τελών εισόδου στην Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης γεγονός που έχει δημουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση μεταξύ εμπόρων και διοίκησης όπως αποκάλυψε η Voria.gr.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ζητούν την κατάργηση του τέλους εισόδου που επέβαλε η διοίκηση της ΚΑΘ, καθώς όπως λένε η απόφαση αυτή πέραν του ότι δημιουργεί ουσιαστικά πρόβλημα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά, θα οδηγήσει και σε κοινωνικές εντάσεις με την επακόλουθη αύξηση του κόστους βασικών προϊόντων διατροφής σε βάρος των συναλλασσόμενων, των εμπόρων, της κεντρικής αγοράς και των καταναλωτών.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, απόφαση της ΚΑΘ για αύξηση των τελών εισόδου ανεβάζει από 150 % έως και 400 %, τα τέλη εισόδου των αγοραστών και προμηθευτών της Λαχαναγοράς και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της τελικής τιμής πώλησης των προϊόντων προς τον καταναλωτή καθώς το επιπλέον κόστος από την αύξηση των τελών θα μετακυληθεί στον τελικό αγοραστή.
    
Μάλιστα οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι μόνο στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης επιβάλλονται τέλη εισόδου για τους αγοραστές.