Skip to main content

Παρέμβαση του υπ. Παιδείας για την κατάληψη σε Γυμνάσιο της Καλαμαριάς

Η κατάληψη έγινε για έναν 12χρονο συμμαθητή των παιδιών που λόγω συνδρόμου που έχει εκ γενετής εμφανίζει επιθετικότητα και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελιών και την άμεση ενημέρωση των Υπηρεσιών του Υπουργείου σχετικά με την ακρίβεια των όσων καταγγέλλονται καθώς και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί ζητά το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με έγγραφο που απέστειλε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την κατάληψη μαθητών στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, με αίτημα την απομάκρυνση ενός 12χρονου συμμαθητή τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Μακεδονίας της Κυριακής», που ανέδειξε το θέμα, η υπόθεση αφορά έναν 12χρονο μαθητή που λόγω συνδρόμου που έχει εκ γενετής εμφανίζει επιθετικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και μαθησιακές δυσκολίες. Ο μαθητής έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΚΕΣΥ, που του επιτρέπει να βρίσκεται στο δημόσιο σχολείο, έχοντας υποστήριξη με ειδικό πρόγραμμα ένταξης. Οι γονείς του μαθητή ωστόσο κατήγγειλαν πως η διεύθυνση του σχολείου δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα και δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαχείριση στο ιατρικό πρόβλημα του 12χρονου. Η κατάληψη που έγινε στις 25 Ιανουαρίου και η ανακοίνωση που κόλλησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου με αίτημα την απομάκρυνση του 12χρονου οδήγησε τους γονείς να προβούν σε καταγγελίες στον εισαγγελέα.

Χθες, γονείς μαθητών του τμήματος του 12χρονου μέσω δικηγόρου ανακοίνωσαν πως θα προβούν και οι ίδιοι σε μηνύσεις και καταγγελίες στον Εισαγγελέα, υποστηρίζοντας πως ο μαθητής αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά τους.

Μετά την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, οι αποφάσεις και η εξέλιξη για την υπόθεση ανατίθενται πλέον στο κράτος και τους αρμόδιους φορείς.