Skip to main content

Παρέμβαση Ζέρβα για την ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα

Ο υποψήφιος δήμαρχος επισημαίνει ότι ο δήμος οφείλει να παρέχει στους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να εργάζονται με ασφάλεια.

Αιχμές προς τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αφήνει ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζόμενων στους δήμους για τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων.

Ο κ. Ζέρβας επισημαίνει ότι στον δήμο Θεσσαλονίκης συζητούνται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας από τον Νοέμβριο του 2017, για να δοθούν εις χρήμα στους εργαζομένους. «Τον περασμένο Αύγουστο είχαμε πάλι την ίδια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος τονίζει ότι οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 18 Νοεμβρίου, προχώρησαν σε αποχή από τις εργασίες τους τις Κυριακές, ύστερα από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου τους (ΣΕΔΘ).

«Εκτός από την αποχή, αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν περιοδείες στα εργοτάξια από τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου με πρόταση προς τους συναδέλφους τους για αποχή 2 ημερών από εργασία τους.Τα προβλήματα είναι χρόνια αλλά δεν λύνονται.

Μια σοβαρή Διοίκηση δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις και τα προβλήματα αλλά να βρίσκει άμεσες λύσεις.

Ποια είναι η εικόνα σήμερα σε αυτό το θέμα και ποια η οργάνωση της Διοίκησης; 

Τι κάνουμε γι αυτό το ζήτημα που αφορά τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων του δήμου μας;

Το ανθρώπινο δυναμικό των Δήμων είναι σύμμαχος στην προσπάθεια διατήρησης των πόλεων σε αξιοπρεπές και βιώσιμο επίπεδο. Ο εργοδότης τους, ο Δήμος, οφείλει να τους παρέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να εργάζονται με ασφάλεια και αποδοτικά προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της», καταλήγει ο κ. Ζέρβας.