Skip to main content

Παραίτηση Μυλόπουλου ζητά η ΝΔ μετά τις ποινικές διώξεις στο ΑΠΘ

Η Πειραιώς σχολιάζει πως και «έτερος εκλεκτός του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μπλεγμένος σε σοβαρή υπόθεση που διερευνά η Δικαιοσύνη».

«Μετά την αποκάλυψη για την πρωτόδικη καταδίκη του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη, και έτερος εκλεκτός του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μπλεγμένος σε πολύ σοβαρή υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την άσκηση ποινικών διώξεων από τον εισαγγελέα διαφθοράς Βορείου Ελλάδος εις βάρος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για ακίνητο, το οποίο απέκτησε έναντι περίπου 12 εκατ. ευρώ.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, Πρόεδρο της Αττικό Μετρό και πρώην Πρόεδρο της ΕΡΤ3. Ο κ. Μυλόπουλος, ως πρώην Πρύτανης του Α.Π.Θ., εμφανίζεται να μεθόδευσε την αγορά κτηρίου για το πανεπιστήμιο με καπέλο 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αρχική αποτίμηση που είχε γίνει» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:
 
«Το ερώτημα που τίθεται είναι αυτονόητο: έχει ο κ. Μυλόπουλος τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση; Και αν δεν σκοπεύει να παραιτηθεί μόνος του, μήπως θα πρέπει να τον παραιτήσει ο κ. Σπίρτζης από την νευραλγική θέση στην οποία τον έχει τοποθετήσει; Αναμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση εντός της ημέρας».