Skip to main content

Παραιτείται η κυβέρνηση του Λιβάνου μετά τη φονική έκρηξη

H παραίτηση της κυβέρνησης έρχεται λίγες ημέρες μετά την έκρηξη που συγκλόνισε τη Βηρυτό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 150 άνθρωποι.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ θα ανακοινώσει σύντομα την παραίτηση της κυβέρνησής του, είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας σήμερα στο Reuters, στον απόηχο της τεράστιας έκρηξης που ισοπέδωσε μέρος της Βηρυτού και μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ντιάμπ, επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου εδώ και σχεδόν 7 μήνες, αναμένεται να εκφωνήσει διάγγελμα προς το έθνος στις 19.30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το γραφείο του.

H παραίτηση της κυβέρνησης έρχεται λίγες ημέρες μετά την έκρηξη που συγκλόνισε τη Βηρυτό και η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 150 άνθρωποι.

Η έκρηξη προκάλεσε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και παραιτήσεις αρκετών υπουργών. Η καταστροφή ήρθε να προστεθεί στην πολιτική και οικονομική κατάρρευση και προκάλεσε οργισμένες εκκλήσεις για παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ δήλωσε το Σάββατο ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.