Skip to main content

Παραιτήθηκε ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής

Ο κ. Μπρακουμάτσος θα αντικαταστήσει τον αντεισαγγελέα Ι. Αγγελή ο οποίος με αναφορά στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την αντικατάστασή του

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος αναλαμβάνει την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς που χειρίζεται σημαντικές υποθέσεις όπως Novartis και KEΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Μπρακουμάτσος, θα αντικαταστήσει τον αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος με αναφορά του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την αντικατάστασή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αναφορά του ο κ. Άγγελος διέψευδε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία και ως εποπτεύων και ο ίδιος μετείχε, δόθηκαν στοιχεία για πρώην υπουργό από Αμερικανούς και οι Έλληνες εισαγγελείς αρνήθηκαν να παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποκλοπής.

Το γεγονός αυτό είχε διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου φέρεται να κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο κ. Αγγελής χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει.