Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΛΙΒΑΘΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: «ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΠΛΗΓΩΣΑ»

Ο Λιβαθινός ήταν πριν από τον Λιγνάδη καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Παραιτήθηκε ύστερα από καταγγελίες εις βάρος του

Την παραίτησή του από τη δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε ο Στάθης Λιβαθινός.

Ο κ. Στάθης Λιβαθινός παραιτήθηκε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει από σπουδαστές εις βάρος του, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο κ. Λιβαθινός δήλωσε στην Καθημερινή πως σήμερα θα αποχαιρετήσει τους μαθητές του αλλά δεν πρόκειται να μπει σε διάλογο μαζί τους αναφορικά με τις αιτιάσεις που οδήγησαν στην παραίτησή του. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζουν οι σπουδαστές.

Ο κ. Λιβαθινός ήταν πριν από τον Δημήτρη Λιγνάδη καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Σε δήλωσή του που δόθηκε αργότερα στη δημοσιότητα, ο κ. Λιβαθινός ζητεί συγγνώμη από τους φοιτητές της Δραματικής Σχολής με ένα κείμενο στο οποίο δίνει τον τίτλο «Επίλογος».

Αναλυτικά το κείμενο:

«ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές, Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω.

Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας - η όποια αυστηρότητα μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για την μελλοντική σας πορεία στο θέατρο. Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει. Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο. Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και την διευθύντρια της Σχολής αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν. Καλή συνέχεια.

Στάθης Λιβαθινός»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ