Skip to main content

Παρίσι: Παράνομο πάρτι με πάνω από 300 καλεσμένους - Ένας τουλάχιστον θετικός

Οι γαλλικές αρχές συνέστησαν σε όλους τους παρευρισκόμενους να εξεταστούν για Covid-19, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν έρευνα για τον διοργανωτή.

Η γαλλική αστυνομία ερευνά ένα παράνομο πάρτι που οργανώθηκε στο Ζουανβίλ-Λε-Πον, κοντά στο Παρίσι, με τη συμμετοχή άνω των 300 ανθρώπων, μολονότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στο πάρτι μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον ένας συμμετέχων είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Οι γαλλικές αρχές συνέστησαν σε όλους τους παρευρισκόμενους να εξεταστούν για Covid-19. Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι ξεκίνούν έρευνα για να διαπιστώσει ποιος οργάνωσε το πάρτι αυτό, σε ένα μεγάλο σπίτι. Επιπλέον θα υποβληθεί καταγγελία από τις αρχές. Οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για «απόλυτη παραβίαση των υγειονομικών κανόνων».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είπε στα μέσα της εβδομάδας ότι η αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους και θα διασφαλίσει ότι όλοι θα τηρούν τους αυστηρούς κανόνες, δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως δεν ακολουθούνται τόσο πιστά όσο κατά την πρώτη καραντίνα, τον Μάρτιο. Μια κυβερνητική πηγή είπε στο πρακτορείο Reuters στις αρχές του μήνα ότι οι αρχές έχουν ενδείξεις για «παράνομα πάρτι, ρέιβ και παράνομα δείπνα» στην περιοχή του Παρισιού.

Με πληροφορίες από Le Figaro, ΑΜΠΕ

φωτογραφία αρχείου