Skip to main content

Πάρντιου: Η ομάδα του Άρη είναι καλή, θα παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο

Ο 61χρονος Άγγλος τεχνικός αναφέρθηκε στην απόφασή του να έρθει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη και για τη νέα εμπειρία στην καριέρα του.

Για όλους και για όλα μίλησε ο νέος προπονητής του Άρη, Άλαν Πάρντιου. Ο 61χρονος Άγγλος τεχνικός φιλοξενήθηκε στα κανάλια NovaSports με αφορμή την αναμέτρηση των κιτρινόμαυρων με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.  

Ο πολύπειρος τεχνικός αρχικά αναφέρθηκε στην απόφασή του να έρθει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. «Για να είμαι ειλικρινής, είχα παρακολουθήσει την ομάδα σε κάποια παιχνίδια. Βλέποντάς τη, θεώρησα ότι είναι καλή ομάδα, σε καλή κατάσταση. Ο πρόεδρος με ήθελε πολύ, ήταν έντονος όσον αφορά την έλευσή μου», τόνισε και προσέθεσε: «Η ομάδα είναι καλή, έχει καλή νοοτροπία. Το προσωπικό της, οι άνθρωποι της ομάδας και της πόλης με έκαναν να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου, αισθάνομαι άνετα».

Εν συνεχεία ο Πάρντιου μίλησε για το τι πρόκειται να αλλάξει στο «Κλεάνθης Βικελίδης», λέγοντας: «Όταν η ομάδα έχει κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα βλέπει ο προπονητής από την αρχή, θέλει να τα μεγεθύνει. Για να μπορέσω να περάσω τη φιλοσοφία μου θα χρειαστώ μεγάλο χρονικό διάστημα, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη πρόκληση». Και σχολίασε για το ματς με τους «ερυθρόλευκους» (Κυριακή 18/9, 20:00 - «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ δύσκολη νύχτα με τη Φράιμπουργκ, ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Γερμανίας. Δεν παύει, όμως, να είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας».

Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, προχώρησε και σε μία σύγκριση του ελληνικού πρωταθλήματος με το βουλγάρικο. «Δουλεύοντας στην ΤΣΣΚΑ, είχα γνώση του πρωταθλήματος καθώς κάναμε scouting. Ημουν τεχνικός  διευθυντής εκεί και ‘’σκάναρα’’ τις ελληνικές ομάδες. Διαπίστωσα την ποιότητά τους, αρκετές έχουν την ποιότητα της ΤΣΣΚΑ. Εκεί κυνηγούσαμε τη Λουντογκόρετς που ήταν ανώτερη, μπορέσαμε να ανταποκριθούμε και βελτιώσαμε την ομάδα. Ο Άρης αντίστοιχα βρίσκεται ψηλά, κυνηγάει τις 2-3 πρώτες ομάδες. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης με τη δουλειά να διεκδικήσουμε πράγματα και να φτάσουμε στις υψηλότερες θέσεις του πρωταθλήματος».

Ο Πάρντιου δεν θα είναι άγνωστος μεταξύ αγνώστων στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρήκε αρκετά γνώριμα πρόσωπα. «Το πρώτο ματς του Ζερβίνιο ήταν απέναντι σε μένα. Αντεξε 20 λεπτά και αποβλήθηκε! Είναι εξαιρετικά ποιοτικός παίκτης και πάντα θες τέτοιους παίκτες στην ομάδα. Δουλεύει καλά και είναι σχεδόν έτοιμος. Ο Αντρέ Γκρέι είναι πολύ καλός παίκτης, βάζει πολλά γκολ. Θέλουμε να δουλέψει με την ομάδα και να συνηθίσει ώστε να πάρουμε περισσότερα από αυτόν. Μπράντλεϊ Ο Μαζικού είναι καταπληκτικός παίκτης, θα υπάρχει αυξημένος ανταγωνισμός στη θέση του και λόγω της παρουσίας του Μάρβιν Πίρσμαν. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι έχει εξαιρετική ποιότητα, μπορεί μόνος του να κερδίσει παιχνίδια. Σε όλους τους ποδοσφαιριστές θα φερθώ με τον ίδιο τρόπο για να πάρω το καλύτερο από αυτούς».

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στην απόκτηση του Πίτερ Ετεμπό και το ενδεχόμενο να κάνει ο Άρης και κάποια ακόμα κίνηση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγουν οι μεταγραφές για τους ελεύθερους, τονίζοντας: «Δεν γνωρίζω τον Ετεμπό, δεν μπορώ να πω για τα χαρακτηριστικά του και δεν θέλω να ταράξω τα νερά στην ομάδα. Υπάρχει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και θα δουλέψω με τους παίκτες που υπάρχουν. Δε νομίζω ότι θα υπάρξουν άλλες προσθήκες. Άλλωστε δε χρειάζεται να δουλεύουμε με παραπάνω παίκτες από αυτούς που έχουμε. M’ αυτόν τον πρόεδρο δεν μπορείς ποτέ όμως να πεις ποτέ».  

Κλείνοντας, ο Άλαν Πάρντιου έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Άρη: «Θέλω να ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία. Η παραμονή μου στην ομάδα θα έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά, επαγγελματισμός από την ομάδα και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αν ήμουν στην κερκίδα θα ήθελα η ομάδα να αποδίδει με αυτούς τους τρόπους. Μου αρέσει πολύ η διάταξη του γηπέδου, οι κερκίδες που είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Η ώθηση των φιλάθλων θα βοηθήσει την ομάδα να αποδώσει καλύτερα».