Skip to main content

Πάρος: Ανέβηκε στον άμβωνα και έσκισε την εγκύκλιο για τον εμβολιασμό

Γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο ξωκλήσι, ανέβηκε στον άμβωνα, άρπαξε την εγκύκλιο από τα χέρια του ιερέα και την έσκισε μπροστά στα μάτια των πιστών.

Ένα αναπάντεχο επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε ξωκλήσι χωριού της Πάρου.

Όταν ολοκληρώθηκε η λειτουργία και έφθασε η ώρα να διαβαστεί από τον άμβωνα η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών, ο ιερέας παρέδωσε το έγγραφο στον ψάλτη με τον τελευταίο να αρνείται να το διαβάσει. Τότε ο ιερέας πήρε το έγγραφο και ξεκίνησε να το διαβάζει προς τους πιστούς, ωστόσο ένα αναπάντεχο γεγονός έφερε τα πάνω-κάτω στον μικρό ναό. Γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο ξωκλήσι, ανέβηκε στον άμβωνα, άρπαξε την εγκύκλιο από τα χέρια του ιερέα και την έσκισε μπροστά στα μάτια των πιστών.

Διαβάστε επίσης Αναγνώστηκε σήμερα στους ιερούς ναούς η εγκύκλιος της ΔΙΣ για τον εμβολιασμό  

Επικράτησε σύγχυση και αναστάτωση εντός και εκτός ναού με τον κόσμο, αλλά και τον ιερέα να μην ξέρουν πώς να αντιδράσουν μπροστά στην απρόσμενη τροπή που πήρε η ανάγνωση της εγκυκλίου, η οποία τονίζει μεταξύ άλλων, ότι ο εμβολιασμός κατά της νόσου Covid – 19 δεν έρχεται σε αντίθεση με τη χριστιανική διδασκαλία, συστήνοντας σε όλους σε συνεννόηση με το γιατρό τους να κάνουν το εμβόλιο.

Πηγή: parianostypos.gr