Skip to main content

Πάρτι ΑΠΘ: Να εξεταστούν περαιτέρω τα στοιχεία του πρύτανη ζητά ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κατατεθούν τα στοιχεία του πρύτανη και να συσχετιστούν με τις δισκογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τα ατυχήματα.

Να διαβιβαστεί στην Ασφάλεια η αναφορά του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με τα περιβόητα πλέον πάρτι στο campus ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία φάκελο με στοιχεία που όπως είπε βασίζονται πάνω σε τρεις πυλώνες που αφορούν στους κινδύνους από την εξάπλωση της πανδημίας, στην ασφάλεια των συμμετεχόντων στα πάρτι αλλά και στην παράνομη οικονομική δραστηριότητα.

Διαβάστε σχετικά Τι κατέθεσε ο πρύτανης του ΑΠΘ στον Εισαγγελέα για τα κορωνοπάρτι στο campus

Υπενθυμίζεται ότι σε δύο διαφορετικά πάρτι τραυματίστηκαν ένας 23χρονος και μια 19χρονη, ο πρώτος όταν παρασύρθηκε από εκσκαφέα που βρίσκονταν στον χώρο του ΑΠΘ και οδηγούσαν φίλοι του και η δεύτερη πέφτοντας σε φρεάτιο.

Ο προϊστάμενος ζήτησε να κατατεθούν τα στοιχεία του πρύτανη και να συσχετιστούν με τις δισκογραφίες που έχουν σχηματιστεί για τα ατυχήματα.

Παράλληλα, ζήτα να ερευνηθεί αν έχουν τελεστεί και άλλα από τα αξιόποινα αδικήματα για τα οποία κάνει λόγο ο πρύτανης, όπως η φοροδιαφυγή και η διάθεση νοθευμένων ποτών.

Σημειώνεται, ότι μέσα σε διάστημα τριών μηνών έχουν γίνει έξι εισαγγελικές παρεμβάσεις για τα πάρτι στο πανεπιστημιακό campus.