Skip to main content

Πάρτι... Ευρώπης για τον Άρη με πεντάρα στο «Βικελίδης» (video)

Οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν την πιο ευρεία νίκη τους στο πρωτάθλημα σκορπίζοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης και δείχνουν να κλειδώνουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Την πιο ευρεία νίκη του στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Άρης επικρατώντας με 5-0 του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 25η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» εδραιώνονται στην 5η θέση έχοντας 40 βαθμούς, 3 πίσω από τον 4ο Ατρόμητο ενώ αντίθετα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παραμένει στον βυθό της βαθμολογίας έχοντας μόλις 10 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο Άρης μπήκε δυνατά με στόχο να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση νίκη και μόλις στο 7' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βέλεθ από τον Βαφέα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντιγκινί ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για να πετύχει το 1-0.

Μάλιστα, στο 16' ο Αγρόδημος ανέτρεψε τον Λάρσον αλλά ο διαιτητής Λάμπρου λανθασμένα δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι αλλά τιμώρησε τον Σουηδό εξτρέμ με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56', οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να σκοράρουν ξανά όταν ο Αγρόδημος δεν απομάκρυνε σωστά και η μπάλα έφτασε στον Τόνσο που μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Αστρά για να κάνει έτσι το 2-0.

Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 63' ανέβασε τον δείκτη του σκορ καθώς ο Ματέο Γκαρσία γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά, ο Στάθης έκανε λάθος δίνοντας τη μπάλα στον Μαρτίνες και ο τελευταίος γύρισε στον Ντιγκινί που από θέση βολής εκτέλεσε τον Αστρά σημειώνοντας το 3-0.

Oι Θεσσαλονικείς, μία εβδομάδα πριν τη συμπλήρωση 105 χρόνων ιστορίας, έφτασαν στην επίτευξη ακόμη δύο τερμάτων μέχρι τη λήξη του αγώνα. Αρχικά στο 81' ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ και ο Γιουνές νικώντας στον αέρα τους Κοντοέ-Βαφέα κάρφωσε με κεφαλιά τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Αστρά για το 4-0 ενώ στο 86' ο Φετφατζίδης έπιασε ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 5-0.