Skip to main content

Πασαλάκια και στη Μητροπόλεως εξετάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Παρά τις αντιδράσεις, η δημοτική αρχή εκτιμά ότι το μέτρο έχει θετική επίδραση στο κυκλοφοριακό. Πού θα τοποθετηθούν πασαλάκια στο επόμενο διάστημα

Το ενδεχόμενο να τοποθετήσει πασαλάκια στην οδό Μητροπόλεως θα εξετάσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα το μέτρο, παρά τις αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, για να προχωρήσει το μέτρο στη Μητροπόλεως θα εξεταστεί αρχικά μια σειρά ζητημάτων, όπως η διατομή της οδού, για να τοποθετηθούν οι πλαστικοί οριοδείκτες σε ορισμένα σημεία της.

Εάν τελικά οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός, θα είναι η δεύτερη φορά που θα τοποθετηθούν πασαλάκια κατά μήκος της οδού Μητροπόλεως. Το 2011, επί αντιδημαρχίας Ανδρέα Κουράκη, είχαν τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη οδό πλαστικοί οριοδείκτες, από το ύψος της Βενιζέλου μέχρι και την Παύλου Μελά, ώστε να απομακρυνθούν τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία.

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος τις επόμενες εβδομάδες θα τοποθετήσει πασαλάκια στην οδό Καραολή Δημητρίου, που οδηγεί προς το Διοικητήριο, ενώ το μέτρο θα επεκταθεί και σε τμήματα των αξόνων στους οποίους ήδη εφαρμόζεται όπως στις οδούς Μ. Μπότσαρη, Π. Συνδίκα και Γρ. Λαμπράκη.

«Δουλεύουν μόνο Κυριακές τα συνεργεία για να μη δημιουργούμε πρόβλημα στην κυκλοφορία. Το σχέδιο είναι να πάμε στην Λαμπράκη, να κάνουμε διορθώσεις σε ορισμένα σημεία αλλά και να το επεκτείνουμε, στη συνέχεια επεκτάσεις Μπότσαρη, στην Π. Συνδίκα και στην Καραολή και Δημητρίου», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Παράλληλα, πρόκειται να γίνει μια συνάντηση με την Τροχαία για να εξεταστεί πως και εάν μπορούν να τοποθετηθούν πασαλάκια και στον άξονα μπροστά από το Θεαγένειο Νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο είναι συνεχώς διπλοπαρκαρισμένα οχήματα ακόμα και στη διαχωριστική νησίδα.

Τέλος, σε επόμενη φάση θα εξεταστεί η τοποθέτηση οριοδεικτών και στον δρόμο κάτω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.  

Η δημοτική αρχή, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το μέτρο, το οποίο, παρά τις αντιδράσεις κυρίως των επαγγελματιών, εκτιμά ότι σε μεγάλο βαθμό έχει θετικό αντίκτυπο στην κυκλοφορία της πόλης.