Skip to main content

Πατουλίδου: Μεγαλύτερη βαρύτητα για τον φετινό μαραθώνιο Μ. Αλέξανδρος

Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων και η Παμποντιακή Ομοσπονδία θα τρέξει με δικό της logo.

«Ο φετινός Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος έχει μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων», τόνισε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης, Βούλα Πατουλίδου, μιλώντας στο "Πρακτορείο FM104,9" ενόψει του 14ου Διεθνή Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος.

«Είναι το μεγάλος γεγονός της πόλης», είπε αρχικά η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης και αναφερόμενη στο γεγονός που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου και προσέθεσε: «Έχει γίνει θεσμός πλέον, καθώς είναι η 14η χρονιά που διοργανώνεται. Είναι από τα γεγονότα που ελκύουν και μαγνητίζουν όχι μόνο τις κάμερες και τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο, εντός κι εκτός Ελλάδας. Ο μαραθώνιος είναι ένας ακόμη τρόπος να διαφημίσεις την πόλη σου και τα ιδανικά που πρεσβεύει».

Η κ. Πατουλίδου τόνισε στη συνέχεια με νόημα: «Ειδικά φέτος, ο Μαραθώνιος έχει μια μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων. Νέα παιδιά από την Παμποντιακή Ομοσπονδία θα μετέχουν τόσο στα 5 όσο και στα 10 χιλιόμετρα - με το λογότυπο "100 Running Team" - για να δώσουν ακόμη περισσότερο χρώμα και να καταστήσουν σαφές πως μόνο μια κατάσταση μας βοηθάει και μας προκαλεί ευφορία: η ειρήνη. Γι' αυτό και πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει πως είναι απαραίτητη η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον».