Skip to main content

Πατουλίδου: Μητρώο συνεργατών για λύση στο θέμα των σχολικών μεταφορών

Η προετοιμασία της Περιφέρειας εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, για να μη μείνουν μαθητές εκτός μεταφορικού έργου στη Θεσσαλονίκη.

Αλλαγές στο πλαίσιο της μεταφοράς μαθητών προκειμένου να λυθεί ένα διαρκές πρόβλημα, που ανακύπτει κάθε χρόνο και είναι ιδιαίτερα έντονο στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Με ανάρτησή της στο Facebook η κ. Πατουλίδου ανακοίνωσε τη συνάντησή της με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, από όπου προέκυψε ότι θα δημιουργηθεί Μητρώο Πιστοποιημένων Συνεργατών, ώστε να γίνονται οι αναθέσεις των σχολικών μεταφορών γρήγορα και με ευελιξία και να μην προκύπτουν στην έναρξη κάθε χρονιάς ζητήματα αποκλεισμένων μαθητών, αδυναμίας μεταφοράς ή περιοχών που δεν εξυπηρετούνται.

Η προετοιμασία γίνεται τώρα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ώστε από Σεπτέμβριο οι σχολικές μεταφορές να γίνουν χωρίς προβλήματα.



Στη σύσκεψη εκτός της κ. Πατουλίδου συμμετείχαν ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, η τεχνική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πόπη Μπαλλά, ο προϊστάμενος Οικονομικών της Περιφέρειας, Κώστας Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος του τμήματος Προμηθειών, Αθανάσιος Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης, ο πρόεδρος της Taxiway, Θεόδωρος Σταυρίδης και ο πρόεδρος πρακτόρων τουρισμού Μακεδονίας, Μιχάλης Πεζίκογλου.

«Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το θέμα της ηλεκτρονικής διαδικασίας δημιουργίας ενός Μητρώου Πιστοποιημένων Συνεργατών με το οποίο θα γίνονται οι αναθέσεις έργων γρήγορα και με ευελιξία», ανέφερε η κ. Πατουλίδου.