Skip to main content

Πατουλίδου: Μπορούμε 5 εκατ. ετήσιες διανυκτερεύσεις μέχρι το 2024

Αυξητική τάση στις προκρατήσεις για το 2019 διαπίστωσε η γενική διευθύντρια τουριστικής πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού.

Είμαι εφικτός ο στόχος να πετύχουμε πέντε εκατ. διανυκτερεύσεις τον χρόνο στη Θεσσαλονίκη μέσα στην επόμενη πενταετία, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), Βούλα Πατουλίδου, κατά τον χαιρετισμό της στο 4ο συνέδριο τουρισμού με θέμα «Τουρισμός: To μοντέλο του μέλλοντος», που διοργανώνουν τα πέντε διμερή επιμελητήρια (ελληνοαμερικανικό, ελληνοβρετανικό, ελληνογαλλικό, ελληνογερμανικό και ελληνοιταλικό) στη Θεσσαλονίκη.

«Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να βάλουμε νερό στο αυλάκι και να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη και χειμερινό προορισμό. Βγήκαμε από το στερεότυπο της πόλης ως ενδιάμεσου σταθμού για την καλοκαιρινή περίοδο και έχουμε επισκέπτες και τον χειμώνα. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο real estate και τα ξενοδοχεία και ο τουρισμός της πόλης θα αναπτυχθεί επιπλέον μετά την αναβάθμιση των υποδομών στο αεροδρόμιο, το λιμάνι, και τη δημιουργία του μετρό», ανέφερε η κ. Πατουλίδου.

Η ίδια είπε ότι η σύγχρονη τάση του τουρισμού διεθνώς είναι το ταξίδι-εμπειρία και η συμμετοχή του ταξιδιώτη με την χρήση της τεχνολογίας. «Στη Θεσσαλονίκη προετοιμαζόμαστε για τον τεχνολογικά και ψηφιακά καταρτισμένο ταξιδιώτη και έχουμε επενδύσει στην ψηφιακή προβολή της πόλης, με τις έξι γλώσσες στην ιστοσελίδα του ΟΤΘ, την ενίσχυση των social media, το VR Thessaloniki και το Mobile Thessaloniki. Στόχος μας είναι η Θεσσαλονίκη να καταστεί ένας έξυπνος προορισμός», τόνισε.

Η κ. Πατουλίδου είπε ότι παρατηρείται κορεσμός σε ορισμένες περιοχές της χώρας, κάτι το οποίο δεν θα υποστεί η Θεσσαλονίκη, καθώς προσφέρει πολλές εναλλακτικές δυνατότητες.

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια τουριστικής πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού, Παναγιώτα Διονυσοπούλου, είπε ότι τα πρώτα μηνύματα του 2019 δείχνουν διατήρηση της ζήτησης του 2018, με αύξηση του πτητικού προγράμματος διεθνών αεροπορικών εταιρειών και αύξηση στις προκρατήσεις. «Με την πολιτική των τελευταίων τεσσάρων ετών έχουμε πετύχει εξωστρέφεια και προώθηση της χώρας, την οποία βάλαμε στον παγκόσμιο χάρτη για 365 ημέρες τον χρόνο. Πρόκειται για μία πρωτοφανή άνοδο και ιστορικά ρεκόρ αφίξεων. Αυξήσαμε πάνω από 35% τον εισερχόμενο τουρισμό στη χώρα. Η πολιτική μας αναγνωρίζεται ως πρότυπο διαχείρισης προορισμού», ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια, οι προτεραιότητες των επόμενων ετών είναι να τρέξουν νέα προγράμματα και να κινητοποιηθούν επενδύσεις σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές.

Ανέφερε, ακόμη, ότι τα μισά επενδυτικά σχέδια που υποβάλλονται στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου αφορά τον τουρισμό.