Skip to main content

Πάτρα: Εργάτης σκοτώθηκε προσπαθώντας να αποφύγει έλεγχο από τον ΕΦΚΑ

Ο εργάτης κατέφυγε στην οροφή για να αποφύγει τον έλεγχο από τον ΕΦΚΑ και στην προσπάθειά του να κατέβει, αυτή υποχώρησε και ο 22χρονος πέθανε.

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη ΒΙΠΕ της Πάτρας όταν εργάτης κατέφυγε στην οροφή του κτηρίου για να αποφύγει τον έλεγχο από τον ΕΦΚΑ και στην προσπάθειά του να κατέβει, η οροφή υποχώρησε και ο 22χρονος έχασε τη ζωή του.

Ο νεαρός εργάτης, ήταν μόλις 22 ετών, με καταγωγή από το Πακιστάν, και όταν έφτασε στο εργοστάσιο κλιμάκιο του ΕΦΚΑ για έλεγχο κρύφτηκε στην οροφή για να αποφύγει τον έλεγχο. Η οροφή, ωστόσο, υποχώρησε, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να καταλήξει, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ionian TV.

Η καταγγελία της οικογένειας

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας του Πακιστανού εργάτη, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ομοεθνείς του που εργαζόταν στην επιχείρηση ήταν ανασφάλιστοι. Σύμφωνα με καταγγελίες, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δηλώθηκε με άλλο όνομα άλλου εργάτη της ευρύτερης περιοχής.

Μετά την καταγγελία το περιστατικού στην Αστυνομία, ο δικηγόρος του εργοδότη αναφέρει ότι ο 22χρονος είχε δηλώσει στοιχεία που δεν ανταποκρίνονταν στο όνομά του, με αποτέλεσμα να απασχολείται με λάθος ΑΜΚΑ, στο οποίο φαινόταν ασφαλισμένος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εργοστάσιο αυτό κάηκε ολοσχερώς, μία ημέρα μετά την καταγγελία του περιστατικού στην Αστυνομία, με το πόρισμα της Πυροσβεστικής να αναφέρει βραχυκύκλωμα.

Δείτε το βίντεο: