Skip to main content

Πάτρα: Σε αστυνομικό κλοιό η εκκλησία του πολιούχου Αγίου Ανδρέα

Από νωρίς την Κυριακή, αστυνομικοί βρίσκονται γύρω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και ενημερώνουν τους πιστούς για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία στην Πάτρα προκειμένου να αποφευχθούν οι συνωστισμοί στους εορτασμούς για τον πολιούχο Άγιο Ανδρέα. Οι τοπικές αρχές και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος καλούν τους πιστούς να γιορτάσουν από το σπίτι.

Από νωρίς την Κυριακή, αστυνομικοί βρίσκονται γύρω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και ενημερώνουν τους πιστούς για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ενόψει του εορτασμού, ενω κορδέλες έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του ιερού ναού για την αποτροπή συνωστισμού.

Ο εορτασμός είναι φέτος διαφορετικός λόγω της πανδημίας. Οι λειτουργίες γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, κυρίως τις ώρες που οι πύλες του Ιερού Ναού είναι ανοιχτές για να μπορέσουν οι πιστοί να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν.

«Ο πατραϊκός λαός συμμερίζεται την δύσκολη κατάσταση και γνωρίζει να τιμά τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα με τον δικό του τρόπο», επισήμανε στην ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

«Είναι μια δοκιμασία την οποία πρέπει να επιμείνουμε διότι έτσι οικονόμησε ο Θεός με ταπείνωση και με ενότητα μεταξύ μας. Θα είναι ένας ξεχωριστός εορτασμός, πρωτόγνωρος. Πάντως να γνωρίζετε ότι θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα τα οποία προβλέπονται για την περίοδο αυτή. Δεν έχουμε καμία διάθεση να φέρουμε κανέναν σε δυσκολία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα της αστυνομίας ισχύουν και τη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα.