Skip to main content

«Πατρίδας Αρωθυμία» Μνήμες του Πόντου στον δήμο Παύλου Μελά

Η διήμερη εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως... Πολιτισμός» που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του δήμου.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Σεπτέμβριος όπως ... Πολιτισμός» που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά με το διήμερο «Πατρίδας Αρωθυμία» Μνήμες του Πόντου στο Ανοιχτό θέατρο της Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη.

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα του δήμου στον Ευστάθιο Πελαγίδη, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Στέλιο Χαλκίδη και την ορχήστρα του.

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30, ο δήμος Παύλου Μελά θα φιλοξενήσει την πρωτότυπη ποντιακή επιθεώρηση «Ζωή και κότα με χαβίτς και με κορκότα» των Δημήτρη Πιπερίδη και Κώστα Βαμβακίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου (Μποστ), με τη συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης. Οι συντελεστές υπόσχονται άφθονο γέλιο, τηρώντας παράλληλα τις παραδόσεις της ποντιακής κουλτούρας. Η σκηνή θα τους χωρέσει όλους, ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, σε ένα ταξίδι στον Πόντο που πονά μέσα στις χαρές του.

Παίζουν: Τάκης Βαμβακίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Έρρικα Νικολαΐδου, Στέλλα Θεοχαρίδου.

Στη λύρα ο Δημήτρης Πιπερίδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.