Skip to main content

Pax Mediterranea: Η συμβολική ανάρτηση Μακρόν για τη Med7

Ο Γάλλος πρόεδρος με τη συμβολική ανάρτησή του έστειλε το μήνυμα της ειρήνης στη Μεσόγειο, που αποτελεί και στόχο της Συνόδου των Med7.

Μία λακωνική, αλλά γεμάτη συμβολισμούς ανάρτηση μέσω Twitter έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν, στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης στη Μεσόγειο.

Ο Γάλλος πρόεδρος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter τη φράση «Pax Mediterranea!», παραφράζοντας το Pax Romana (Ρωμαϊκή ειρήνη) θέλοντας να δώσει το στίγμα της στόχευσης της Συνόδου των Med7, για ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο.



Πρόσφατα, εξάλλου, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε αναφερθεί στη Μεσόγειο με την επίσης γνωστη λατινική φράση «mare nostrum», που σημαίνει «η θάλασσά μας», κάτι που είχε επισημάνει σε συνέντευξή του και ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε άλλο tweet νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος καλωσόρισε τους ηγέτες των έξι κρατών της Μεσογείου, αποκαλώντας τους με το μικρό τους όνομα. «Καλώς ήρθατε στην Κορσική, Τζουζέπε, Πέδρο, Κυριάκο, Αντόνιο, Νίκο και Ρόμπερτ!».

«Για τη σταθερότητα και την ασφάλεια, για τη βιοποικιλότητα και το κλίμα, υπάρχει στη Μεσόγειο ένα συλλογικό ενδιαφέρον να επιβεβαιώσουμε την ευρωπαϊκή μας κυριαρχία», έγραψε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν στον λογαριασμό του στο Twitter.