Skip to main content

Παιχνίδια, λιχουδιές και dog yoga για τετράποδους φίλους στο Ελαιόρεμα

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Bark in the Park στο Ανάχωμα της Πυλαίας. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Την ευκαιρία να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν και να δεθούν ακόμα περισσότερο με τους ιδιοκτήτες τους είχαν δεκάδες τετράποδοι φίλοι που βρέθηκαν εχθές στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας.

Σε μια γιορτή αποκλειστικά για σκύλους, το Bark in the Park, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, οι έμπιστοι φίλοι του ανθρώπου δοκίμασαν τις αντοχές και τις δυνατότητές τους σε δύο λούνα παρκ που είχαν στηθεί στον χώρο, γεύτηκαν μοναδικές λιχουδιές ενώ επιδόθηκαν και σε μαθήματα... dog yoga, έχοντας, μάλιστα, τα δικά τους στρώματα.



Στον χώρο είχαν στηθεί ακόμη πάγκοι από φιλοζωικά σωματεία και εταιρείες, που ενημέρωναν τους ιδιοκτήτες για τις απαραίτητες γνώσεις που οφείλουν να έχουν σχετικά με την υγεία, την εκπαίδευση και την περιποίηση των σκύλων καθώς και παιδότοπος και εργαστήρια για παιδιά με ειδικό προσωπικό για δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση με φιλοζωικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.



Διαπιστευμένα σωματεία που συνεργάζονται με τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη έφεραν ορισμένα από τα αδέσποτα κουταβάκια και μεγαλύτερης ηλικίας σκύλους που φυλάσσουν στις εγκαταστάσεις τους για να τα γνωρίσει ο κόσμος και να πειστεί πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος σύντροφος ενός ανθρώπου.



Όσοι ήθελαν μπορούσαν να υποβάλλουν αιτήσεις υιοθεσίας, οι οποίες θα εξεταστούν εντός ολίγων ημερών για να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες και τα μικρά τετράποδα να βρουν ένα φιλόξενο σπίτι. Στον χώρο υπήρχε μάλιστα έκθεση φωτογραφίας αποκλειστικά αφιερωμένη στα σκυλάκια που βρίσκονται σε ανάγκη και που θα μπορούν να επισκεφτούν οι συμμετέχοντες.

«Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των υιοθεσιών που θα πραγματοποιηθούν» αναφέρει στη Voria.gr η Αναστασία Παναγιωτοπούλου, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια της εφαρμογής Doggo και συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης και εξηγεί: «Υπάρχουν άνθρωποι που υποβάλλουν αιτήσεις τη στιγμή που βλέπουν το ζώο, ωστόσο όταν φτάνουν σπίτι μπορεί να το ξανασκεφτούν και να μην προχωρήσει η διαδικασία».

Με τη ζέστη να αγγίζει τους 32 βαθμούς Κελσίου, οι διοργανωτές φρόντισαν να προμηθευτούν με αρκετό νερό και... ανεμιστήρες για να δροσίσουν τα ζώα.



Η γιορτή φιλοζωίας πραγματοποιήθηκε από τις 11 το πρωί έως τις 5 το μεσημέρι σε συνδιοργάνωση του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και της εφαρμογής Doggo. «Πρόκειται για καινοτόμα γιορτή αποκλειστικά για σκύλους» σημειώνει η Αναστασία Παναγιωτοπούλου και τονίζει πως με τη διοργάνωση «προσπαθούμε να προωθήσουμε τη φιλοζωία, έναν pet friendly τρόπο ζωής και να βάλουμε στην καθημερινότητα του ανθρώπου τον σκύλο τόσο ως αδέσποτο όσο και ως έννοια, ούτως ώστε όταν κάποιος έρθει να υιοθετήσει ένα ζώο να καταλάβει ότι ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι, ότι πρέπει να είσαι υπεύθυνος για να το αποκτήσεις και φυσικά ότι ο σκύλος δεν χρειάζεται να είναι ράτσας».



Η ίδια μάλιστα γνωστοποίησε πως από τον Σεπτέμβρη θα δημιουργηθεί και διαδικτυακή πλατφόρμα, το doggo.gr, που θα αποτελέσει «χώρο για αναρτήσεις υιοθεσιών και κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργία προφίλ και εύρεση σημείων ενδιαφέροντος σε ένα πανελλαδικό χάρτη, όπως τα κοντινά πάρκα, κτηνιατρεία, ακόμα και περιοχές όπου έχουν βρεθεί φόλες. Θα είναι ένα απόλυτο εργαλείο για έναν ιδιοκτήτη σκύλου» καταλήγει.

Φωτογραφίες από το event παραχώρησε η Δανάη Τσουφλίδου