Skip to main content

ΠΕΔ-ΚΜ: Απερίφραστη καταδίκη των περιστατικών βίας απέναντι σε αιρετούς και θεσμούς

Αφορμή η εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο δημαρχείο Θερμαϊκού και η απειλητική επιστολή που έλαβε ο δήμαρχος Κιλκίς από «θεματοφύλακες»

Τη στήριξή του στον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή, για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο δημαρχείο, αλλά και στον δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακή, ο οποίος στο τέλος Δεκέμβρη έλαβε απειλητική επιστολή από τους επονομαζόμενους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» εξέφρασε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

«Πρόκειται για φαινόμενα επικίνδυνα και η έκφραση της καταδίκη μας πρέπει να είναι στον ανώτατο βαθμό. Τέτοια φαινόμενα απειλών κάθε μορφής σε βάρος αιρετών, δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων, εκτός του ότι πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα και ομόφωνα, δείχνουν το επικίνδυνο του πράγματος. Η ΠΕΔΚΜ καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με τον πιο απερίφραστο τρόπο» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η ΠΕΔ-ΚΜ θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία και νομική ενέργεια του δημάρχου Κιλκίς για την προκαταρκτική έρευνα, ενώ θα προχωρήσει και σε πολιτική παρέμβαση για όλα αυτά τα φαινόμενα βίας σε βάρος αιρετών. Ανακοίνωσε, μάλιστα, πως το προεδρείο θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, ζητώντας την προστασία των θεσμών και των εκπροσώπων τους.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε επισημάνθηκε πως τα περιστατικά βίας απέναντι σε αιρετούς, που συνοδεύονται ακόμα και με απειλές κατά της ζωής τους συνεχώς αυξάνονται. Μάλιστα, ο κ. Τσαμασλής επισήμανε πως έχει γίνει αποδέκτης απειλών ανθρώπων που έλεγαν ότι «δεν αναγνωρίζω δήμαρχο». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ανέφερε πως έστειλε στο αυτόφωρο δύο άτομα, τα οποία πήγαν στο ΚΕΠ, προκειμένου να ελέγξουν αν ήταν εμβολιασμένοι οι υπάλληλοι.