Skip to main content

ΠΕΔΚΜ: Ψήφισμα καταδίκης των απειλών κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ

Η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή της εκφράζει την ομόφωνη στήριξή της στο πρόσωπο του πρύτανη του ΑΠΘ

Καταδικάζει απερίφραστα η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας την προσωπική επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νίκος Παπαϊωάννου.

«Η ΠΕΔΚΜ εκφράζει την ομόφωνη στήριξή της στο πρόσωπο του πρύτανη του ΑΠΘ, καταδικάζοντας την άνανδρη και μακάβρια κίνηση στην οποία προχώρησαν άγνωστοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» έπειτα από 34 χρόνια.

Οι σκοτεινές, φασιστικές και αντιδημοκρατικές δυνάμεις που κρύβονται πίσω από αυτή την άθλια πράξη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνουν ατιμώρητες.

Οι απειλές και οι εκφοβισμοί εναντίον μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη πολιτεία και για το λόγο αυτό τις καταδικάζουμε καθολικά και απερίφραστα.

Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται. Τέτοιες πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν, σε σκοτεινές εποχές που η χώρα και οι θεσμοί της θέλουν να ξεχάσουν. Οι δράστες θα πρέπει να αποκαλυφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Η αρχές οφείλουν να αναλάβουν, υπεύθυνα, πρωτοβουλία για τον εντοπισμό των δραστών, προκειμένου να λογοδοτήσουν για την άθλια πράξη τους.

Η συμπαράσταση και η στήριξη της ΠΕΔΚΜ είναι δεδομένη στο πρόσωπο του πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου, καθώς τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στα δημόσια πανεπιστήμια».