Skip to main content

Πεύκα: Εκδήλωση μνήμης για το πλήρωμα του μοιραίου ελικοπτέρου το 1994

Η εκδήλωση ονοματοδοσίας θα πραγματοποιηθεί με ειδικό στρατιωτικό άγημα και τη μπάντα του στρατού να αποδίδουν τις δέουσες τιμές.

Ειδική εκδήλωση τιμής και μνήμης, κατά την οποία θα γίνει και ονοματοδοσία του πάρκου των οδών Ακαδημίας και Σωτήρος σε «Πάρκο Θεόκλητος Καλφόπουλος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ., στη Δ.Ε. Πεύκων (Ακαδημίας και Σωτήρος), καθώς συμπληρώνονται 24 χρόνια από τον άδικο χαμό των στελεχών της Αεροπορίας Στρατού και της Δασοπυρόσβεσης, εν ώρα καθήκοντος στη Δράμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ειδικό στρατιωτικό άγημα και τη μπάντα του στρατού να αποδίδουν τις δέουσες τιμές, παρουσία εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών Αρχών.

Όπως υπογραμμίζει η διοίκηση του δήμου, «στο πρόσωπο του Θεόκλητου Καλφόπουλου τιμάται όλο το πλήρωμα του ελικοπτέρου που έχασαν τη ζωή τους σε επιχείρηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στο Παρανέστι Δράμας».

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Σεπτεμβρίου 1994, λίγο μετά το τελευταίο φως της ημέρας, ένα ελικόπτερο τύπου Huey, με τριμελές πλήρωμα και επιβαίνοντες άλλους επτά δασοκομάντος, απογειώθηκε από τη βάση του με σκοπό να συμβάλει στην κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Περιστεριά.

Μετά την εκτέλεση της αποστολής τους, οι δασοκομάντος επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο, το οποίο και αναχώρησε με προορισμό το Α/Δ Καβάλας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πτήσης το Huey προσέκρουσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια και κατέπεσε σε βραχώδη περιοχή όπου συνετρίβη, με συνέπεια να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες, που ήταν οι εξής: Θεόκλητος Καλφόπουλος, λοχαγός της Αεροπορίας Στρατού, Δημήτριος Σκουντάς και Δημήτριος Κωστόπουλος, αρχιλοχίες Αεροπορίας Στρατού, Ευάγγελος Κουτσογιώργης, Αντώνης Σφηνιάς, Μανώλης Λιάπης, Χρήστος Κρικόπουλος, Γρηγόρης Αδάμος, Γιώργος Τζιαγκίδης και Μανώλης Κεσικιάδης, δασοκομάντος.

Φωτογραφία αρχείου