Skip to main content

Πέφτει η αυλαία στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη - Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου

Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου για τους δύο νεαρούς κατηγορούμενους - «Κάθε δικαστήριο είναι και ένας θάνατος»

Πέφτει σήμερα -εκτός απροόπτου- η αυλαία στη δίκη για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τους δύο νεαρούς κατηγορούμενους, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια συν δέκα πέντε χρόνια κάθειρξη.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

«Κάθε δικαστήριο είναι και ένας θάνατος»

«Ευελπιστούμε η απόφαση να βγει την Παρασκευή και η ποινή, να μην έχουμε και άλλη διαδικασία από εβδομάδα και ευελπιστούμε η ποινή να είναι η ίδια, ισόβια συν 15 έτη χωρίς ελαφρυντικά», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη και μετέφερε τα λόγια της γιαγιάς της φοιτήτριας, ότι «κάθε δικαστήριο είναι και ένας θάνατος», ζητώντας από την έδρα να μην παρατείνει άλλο την αγωνία της οικογένειας για δικαίωση.
Τα τελευταία λόγια των κατηγορούμενων πριν την τελική απόφαση

Λίγο πριν το δικαστήριο αποσυρθεί σε διάσκεψη το λόγο είχαν λάβει ξανά οι κατηγορούμενοι. Ο Ροδίτης επανέλαβε ότι δεν φταίει για ό,τι συνέβη, χωρίς να προσθέσει τίποτα άλλο, ενώ ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος ζήτησε ξανά συγγνώμη, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στην δολοφονία της φοιτήτριας, επέμεινε όμως ότι δεν υπήρξε βιασμός.

«Δεν δέχομαι το βιασμό, αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω. Ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανιώσει, ζητάω βαθύτατη συγγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου, αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπούν την οικογένειά τους και να μην ακούν τους φίλους τους, όταν δεν πρέπει», ήταν τα τελευταία του λόγια πριν δικαστές και ένορκοι αποσυρθούν σε διάσκεψη.

Η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει στο δικαστήριο την καταδίκη των δύο νεαρών, όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο. «Υπήρξε σχεδιασμός και εκτέλεση της πράξης τους από κοινού», επεσήμανε στην πρότασή της, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους. «Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο», ανέφερε η εισαγγελέας στο δικαστήριο.