Skip to main content

Πέφτει συνεχώς ο ΜΟ ηλικίας των κρουσμάτων -1 στους 4 ασθενείς σε νοσοκομεία

Η θετικότητα από τα τεστ που γίνονται μέσα από τις κινητές μονάδες είναι κάτω του 1% - «Η ζωή μας επιστρέφει στην κανονικότητα»

Σαφώς βελτιωμένη και ευχάριστη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια τόνισε ότι η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα 32 έτη. Λόγω των διακοπών είπε ότι εμφανίζονται κρούσματα σε πολύ νεαρές ηλικίες. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%.

Η θετικότητα μάλιστα από τα τεστ που γίνονται μέσα από τις κινητές μονάδες η θετικότητα είναι κάτω του 1%. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στις 4.000, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μερικές περιοχές.

Οι νοσηλευόμενοι είναι 1.000 και ο μέσος όρος εισαγωγών είναι 58 ασθενείς ανά ημέρα.

Η κα Παπαευεγγέλου πρόσθεσε ότι η ζωή μας επιστρέφει στην κανονικότητα.

Ανακοίνωσε ότι η επιτροπή δέχθηκε να εξαιρούνται από τα self test οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι. Επίσης η επιτροπή τόνισε εισηγήθηκε να μην γίνεται χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Δεν πετάμε τις μάσκες, είπε καθώς η λογική μας δείχνει που παραμένει απαραίτητη.