Skip to main content

Πελέ: Τώρα χρειάζεται τίμιος κόσμος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία

Ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Πελέ, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην παραίτηση του Ζεπ Μπλάτερ και το μέλλον της FIFA.

Με δηλώσεις του ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Πελέ, αναφέρθηκε στην παραίτηση του Ζεπ Μπλάτερ και το μέλλον της FIFA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Ήμουν υπέρ της επανεκλογής του Ζεπ Μπλάτερ. Είναι καλύτερο να έχεις ανθρώπους με εμπειρία σε αυτές τις θέσεις. Όλοι με ρωτούν για τον Μπλάτερ και είναι έκπληκτοι, ακόμα περισσότερο και από τη FIFA και τον ίδιο τον Μπλάτερ. Εγώ τον χαρακτήρισα "έναν πρόεδρο για 20 χρόνια" όμως, δυστυχώς, αυτό που συνέβη τους αιφνιδίασε όλους».

Για την επόμενη ημέρα στη FIFA:

«Τώρα χρειάζεται τίμιος κόσμος, αυτή είναι η δική μου θέληση και ενός ανθρώπου που αισθάνεται ακόμα παίκτης. Εγώ θέλω να βλέπω ένα ποδόσφαιρο που να ενώνει τα άτομα και να σταματάει τους πολέμους.

Έτσι τα σκέφτομαι εγώ και όσον αφορά στις ιστορίες διαφθοράς δεν είναι πρόβλημά μου. Τα πάντα αλλάζουν στη ζωή, έτσι γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Το σημαντικότερο είναι να έχεις τίμιο κόσμο. Το επαναλαμβάνω: για να οργανώσεις το οτιδήποτε, χρειάζονται καθαρά πρόσωπα».