Skip to main content

Πέλκας: Κανείς δεν θα μας βγάλει εκτός στόχου (video)

«Η δουλειά μας είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Σε ό,τι ακούγεται, σε ό,τι λένε διάφοροι, εμείς κλείνουμε τ' αυτιά μας», ξεκαθάρισε ο άσος του ΠΑΟΚ.

Για την επιστροφή του στην 11κάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη, τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και το VAR αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στην εκπομπή «Total Football» του τηλεοπτικού σταθμού «Open», o Δημήτρης Πέλκας.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο διεθνής μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου»:

Για το δοκάρι που είχε στο παιχνίδι με την Ξάνθη: «Σου φαίνεται κάπως, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σουτάρεις και βλέπεις τη μπάλα να πηγαίνει παράλληλα με την εστία... Είχαμε το ρυθμό και παρά τις ευκαιρίες που χάναμε, το πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε».

Για αυτά που τους είπε στο τέλος ο Φερέιρα: «Μαζευτήκαμε και μας είπε, ότι αυτό σημαίνει να παίζεις σε υψηλή ένταση και όχι μόνο να τρέχεις. Πρέπει να κάνεις ποιοτικά τρεξίματα όπως κάναμε στο παιχνίδι με την Ξάνθη».

Για το γκολ που έψαχνε και την επιστροφή του στην ενδεκάδα: «Πίστευα πολύ ότι θα βάλω το γκολ. Είχα να παίξω βασικός τρεις μήνες, από το ματς με τον Ατρόμητο. Δεν είναι εύκολο. Δουλεύω πολύ, προσπαθώ να κρατιέμαι καλά μέσα από τις προπονήσεις. Στην αρχή λίγο μπούκωσα, μετά άνοιξα καλύτερα. Είναι φυσιολογικό αυτό».

Για το αν επηρεάζει τους παίκτες η τοξικότητα εκτός γηπέδου: «Η δουλειά μας είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Σε ό,τι ακούγεται, σε ό,τι λένε διάφοροι, εμείς κλείνουμε τ' αυτιά μας. Ο καθένας θα βρει κάτι να μας αποσυντονίσει να μας βγάλει εκτός στόχου, αλλά δεν θα τα καταφέρει».

Για τον πρώτο γύρο και τον απολογισμό του: «Με την έλευση του νέου προπονητή δεν είναι εύκολο να αφομοιώσουμε άμεσα τη φιλοσοφία του. Αγωνιστική με την αγωνιστική βελτιωνόμαστε. Δεν κρατάω το ότι δεν πήραμε κάποιο ντέρμπι γιατί στο τέλος σου δίνουν έξτρα βαθμούς. Κρατάω ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μέσα στην εβδομάδα και στην προπόνηση πρέπει να γίνεται... σκοτωμός για το ποιος θα παίξει. Βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι».

Για τη χρήση του VAR στο πρωτάθλημα: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεν είναι καθόλου ωραίο να πανηγυρίζεις και να στο παίρνουν πίσω. Πρέπει να το συνηθίσουμε όμως, γιατί κάνει καλό, διευκολύνει τους διαιτητές. Αυτό που δεν διευκολύνει εμάς, τους ποδοσφαιριστές, είναι η καθυστέρηση τριών-τεσσάρων λεπτών για μια απόφαση. Αυτό νομίζω ότι χρειάζεται βελτίωση».