Skip to main content

Πέλλα: Διαρροή αμμωνίας σε χώρο με επαγγελματικά ψυγεία - Αποκλείστηκε το σημείο

Μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστών και μελών της 2ης ΕΜΑΚ μετά από διαρροή αμμωνίας σε χώρο με επαγγελματικά ψυγεία του Συνεταιρισμού στους Τσάκους.

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Πέλλα.

Στις 11.18 η ΠΥ έλαβε κλήση για διαρροή αμμωνίας σε χώρο με επαγγελματικά ψυγεία αγροτικού συνεταιρισμού στο χωριό Τσάκοι στην Πέλλα.

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική και για το συμβάν επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με ομάδα «ΧΒΡΠ» (Χημικοί, Βιολογικοί, Ραδιολογικοί Παράγοντες) της 2ης ΕΜΑΚ και ειδικό όχημα περισυλλογής υλικών.

Το σημείο αποκλείστηκε άμεσα και δεν κινδύνευσε κανείς.

Οι πυροσβέστες έκλεισαν τη διαρροή και με τη λήξη του συμβάντος έγινε ο αερισμός του χώρου.

Με ανακοίνωσή του ο δήμου Αλμωπίας ανέφερε ότι σημειώθηκε διαρροή τοξικής αμμωνίας και κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάσουν τις εγκαταστάσεις σε απόσταση 800 μέτρων. 

Η ανακοίνωση του Δήμου Αλμωπίας:

"Προσοχή τοξική αμμωνία στη ΓΕΚΟΣΑ!!

Διαρροή τοξικής αμμωνίας στις εγκαταστάσεις της ΓΕΚΟΣΑ στο δρόμο Τσακων - Πολύκαρπης.

Διαρροή τοξικής αμμωνίας σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στις εγκαταστάσεις της ΓΕΚΟΣΑ με τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλμωπίας να είναι σε επιφυλακή.

Στο σημείο βρίσκεται ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Νομού Πέλλας κ Ζωής Γιωτης με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, άντρες της ΕΜΑΚ και της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλμωπίας Γιώργος Ιατρίδης μαζί με την αντιδήμαρχο Πολυξένη Νάνου.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στη ΓΕΚΟΣΑ και την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη ενώ έθεσε σε επιφυλακή τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλμωπίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην πλησιάσουν τις εγκαταστάσεις σε απόσταση 800 μέτρων μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης".