Κυριακή 18 Απριλίου 2021
x

ΠΕΛΛΑ: ΕΚΛΕΒΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, καθώς δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Στην ταυτοποίηση δύο ημεδαπών που διέπρατταν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Πέλλας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ταυτοποίηση δύο ανδρών, 38 χρόνων και 33 αντίστοιχα, οι οποίοι προσέγγιζαν τους ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι πρέπει να γίνει έλεγχος στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού τους και προφασιζόμενοι τον κίνδυνο πυρκαγιάς, τους έπειθαν να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα σε δήθεν ασφαλές σημείο του σπιτιού, τα οποία αφαιρούσαν.

Με την παραπάνω μέθοδο, οι προαναφερόμενοι διέπραξαν τρεις κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων σεπεριοχές της Πέλλας, αφαιρώντας χρήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας 5.100 ευρώ, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2021.

Επιπλέον, ενεργώντας από κοινού την 5η Φεβρουαρίου, προσπάθησαν να αφαιρέσουν χρήματα από ακόμη δύο οικίες πολιτών σε περιοχές της Πέλλας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, καθώς δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Με στόχο τη πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η γενική περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ