Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
x

PELLAS NATURE: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΠΟΥ ΜΑΓΕΨΕ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΞΙΚΑΝΟΥΣ ΣΕΦ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

15/05/2022, 06:11 |
από Μαρία Μαθιοπούλου

PELLAS NATURE: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΠΟΥ ΜΑΓΕΨΕ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΞΙΚΑΝΟΥΣ ΣΕΦ

A+
A-

Τα προϊόντα της, που παντρεύουν τα αρωματικά φυτά με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μέσα από μια καινοτόμο μέθοδο παραγωγής, κατακτούν το εξωτερικό.

Τα διαφορετικά της ελαιόλαδα με εκχυλίσεις αρωματικών φυτών έχουν εξελιχθεί σε γαστρονομικό… μυστικό για τους Γάλλους σεφ, ενώ προσθέτουν μια γεύση… Ελλάδας στα μεξικάνικα πιάτα. Σαρώνουν δε τα βραβεία, όπου κι αν διαγωνιστούν, από το Βερολίνο και το Λονδίνο μέχρι το Λος Άντζελες και το Τόκιο, μετρώντας ήδη πάνω από 50 διακρίσεις. Η Pellas Nature, μια εταιρεία από την Έδεσσα που επενδύει στην καινοτομία, για να παντρέψει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της χώρας μας με τον πλούτο των αρωματικών φυτών της ελληνικής φύσης, έχει καταφέρει σε μόλις μία επταετία να εξάγει τα προϊόντα της από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία μέχρι τις ΗΠΑ και το Μεξικό. Μάλιστα, τα εξαγωγικά της πλάνα είναι φιλόδοξα και για το μέλλον, αφού ενδιαφέρεται να αποκτήσει παρουσία στον Καναδά και την Αυστραλία, αλλά και να ανοίξει και νέες αγορές στην Ευρώπη. Άλλωστε, ήδη είναι κατά 96% εξαγωγική.

Η Pellas Nature είναι οικογενειακή επιχείρηση, καθώς δημιουργήθηκε από την επί χρόνια επιχειρηματία στον χώρο των επικοινωνιών, Ιωάννα Διαμαντή και τον σύζυγό της, μηχανολόγο μηχανικό σε εγκαταστάσεις βιομηχανιών τροφίμων, Μενέλαο Γλαράκη. Οι δυο τους μοιράστηκαν από την αρχή ένα κοινό όραμα, τη δημιουργία ενός προϊόντος που θα συνδύαζε τα αρωματικά φυτά με το ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας όμως καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και όχι ένα απλό ανακάτεμα. Γι’ αυτό και μετά από πολλή αναζήτηση σε ερευνητικά προγράμματα και πολλή μελέτη, κατέληξαν σε μια καινοτόμο παραγωγική τεχνική, μια ιδιαίτερη εκχύλιση που πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας υπό κενό και δίνει, χωρίς τη χρήση κανενός διαλύτη, με απόλυτα φυσικό τρόπο, ένα εντελώς καινούριο προϊόν μόνο από το φυτό και το ελαιόλαδο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα άρτυμα, που μπορεί να χρησιμοποιεί στις σαλάτες, στη μαγειρική, στο μαρινάρισμα κρεάτων, σε dips και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.