Skip to main content

Πελώνη: Εντός της εβδομάδας ανακοινώσεις για ωράριο κυκλοφορίας και μουσική

Η κυβερνητική εκπρόσωπος γνωστοποίησε την ατζέντα της συνεδρίασης της επιτροπής αυτή την εβδομάδα - Τι είπε για τα προνόμια σε εμβολιασμένους.

Μέσα στην εβδομάδα η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα επόμενα βήματα στην άρση των μέτρων βάζοντας στην ατζέντα της επιτροπής το θέμα του ωραρίου κυκλοφορίας, της μουσικής στην εστίαση και του ορίου των καλεσμένων στις δεξιώσεις.

Όπως γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εντός της εβδομάδας θα συζητηθούν στην επιτροπή των ειδικών αυτά τα θέματα «για την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων ώστε να δοθεί μία ορατότητα στους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν τέτοιου τύπου δραστηριότητες».

Σε άλλη ερώτηση με αφορμή τη χθεσινή τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα ότι χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται, η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία. Ωστόσο, η συζήτηση που αφορά μεγαλύτερες διευκολύνσεις και ελευθερίες για όσους έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί λάβει σάρκα και οστά πρακτικά αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμο, όπως είπε τονίζοντας ότι η συζήτηση γίνεται σε συνεργασία με τους ειδικούς οι οποίο αξιολογούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σχολιάζοντας τα πάρτι που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι αυτή η εικόνα προφανώς δεν είναι καλή. «Αντιλαμβανόμαστε την κόπωση των νέων ύστερα από πολλούς μήνες περιοριστικών μέτρων, ωστόσο, δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε στην καλή επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και θα έλεγα ότι μακάρι οι νέοι να επιδείξουν το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό με τον οποίο παρτάρουν και για τον εμβολιασμό τους που θα ανοίξει σύντομα και για τις υπόλοιπες ομάδες», είπε η κ. Πελώνη.