Skip to main content

Πελώνη: Θέση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν μετακινήσεις για Πάσχα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι η έξοδος για το Πάσχα είναι ρίσκο δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Θέση της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, είπε η Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

«Ενδεχομένως να έχουμε ανακοινώσεις ακόμα και το απόγευμα, θα εξαρτηθεί από την συνεδρίαση της επιτροπής» σημείωσε ακόμα. Η επιτροπή θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις, πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Τόνισε ακόμα πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Παράλληλα, είπε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι στα διόδια, ενώ ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή αξιολογεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις.

Διαβάστε - Μετά το Πάσχα ο οδικός χάρτης για αγορά, εστίαση και σχολεία

Υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Όσον αφορά το άνοιγμα των άλλων δραστηριοτήτων, η κ. Πελώνη επεσήμανε πως στόχος είναι με ασφάλεια να ανοίγουν οι δραστηριότητες, ενώ είπε ότι περί τα μέσα Μαΐου προσανατολίζεται το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτοκόλλα. Συγκεκριμένα, ως ορίζοντα έθεσε την 14η Μαΐου.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε τελευταία για το αν τις αποφάσεις τις παίρνει η επιτροπή ή η κυβέρνηση απάντησε ότι «η επιτροπή αξιολογεί τα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις. Χαρακτήρισε, δε, «συνωμοσιολογία που προσβάλλει τους επιστήμονες» τα σχόλια από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για το άνοιγμα της εστίασης είπε ότι η κυβέρνηση ήδη είναι σε συζητήσεις και προσανατολίζεται στο άνοιγμά της μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Σημαντικό εργαλείο είναι τα self test, υπογράμμισε.

Επίσης, 10 Μαΐου θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

Για τις συγκεντρώσεις σε πλατείες είπε ότι δεν μπορεί να γίνει μαζική επέμβαση και η αστυνομία δε μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση. Γίνεται, όμως, προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές, όπως τόνισε.

Τέλος, ανέφερε ότι τα ποσοστά εμβολιασμών σε ηλικίες πάνω από τα 60 έτη είναι χαμηλότερα.