Skip to main content

Πέμπτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στις κλοπές αυτοκινήτων - Πρώτη η Ιταλία

Στην Ελλάδα καταγράφονται ετησίως κατά μέσο όρο 255 κλοπές αυτοκινήτων ανά 100.000 κατοίκους - Πρώτη βρίσκεται η Ιταλία και δεύτερη η Τσεχία.

Η Ελλάδα είναι η αναλογικά η πέμπτη χώρα στην Ευρώπη στις κλοπές αυτοκινήτων, με βάση τον αριθμό αναφορών κλοπής στις αρχές ως προς τον πληθυσμό της κάθε χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε πανευρωπαϊκά η ιστοσελίδα Confused.com, στην Ελλάδα καταγράφονται ετησίως κατά μέσο όρο 255 κλοπές αυτοκινήτων ανά 100.000 κατοίκους, όχι μακριά από το ποσοστό των 276 κλοπών ανά πληθυσμό 100.000 ανθρώπων που καταγράφεται στην Ιταλία, το υψηλότερο της Ευρώπης.

Η εταιρεία, που συλλέγει τα στοιχεία προς όφελος της αγοράς ασφαλειών αυτοκινήτων στην οποία δραστηριοποιείται, έχει συγκρίνει τις κλοπές που δηλώνονται την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τα τελευταία πληθυσμιακά στοιχεία.

Η σύγκριση δείχνει ότι μετά την Ιταλία, στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη βρίσκεται η Τσεχία με 274 κλοπές τον χρόνο ανά 100.000 κατοίκους, και ακολουθούν η Σουηδία με 266 και η Γαλλία με 261. Η Κύπρος είναι στην όγδοη θέση της κατάταξης με 149 κλοπές ετησίως ανά 100.000 κατοίκους στις ελεύθερες περιοχές.



Είναι εντυπωσιακό ότι η Σουηδία έχει πολύ περισσότερες κλοπές σε σύγκριση με τις γειτονικές της χώρες, δηλαδή 91% περισσότερες από τη Φινλανδία και 138% περισσότερες από τη Νορβηγία. Τεράστια είναι και η διαφορά μεταξύ Γαλλίας και Γερμανία, καθώς στη Γαλλία σημειώνονται 267% πιο πολλές κλοπές από ό,τι στη Γερμανία.

Η ευρωπαϊκή χώρα με τις λιγότερες κλοπές ΙΧ είναι η Δανία, με μόλις πέντε κλοπές τον χρόνο ανά 100.000 κατοίκους, άρα 98% λιγότερο από την Ελλάδα.

Σε απόλυτους αριθμούς, οι δηλωμένες κλοπές αυτοκινήτων στη Γαλλία ανέρχονται στις 474 κάθε μέρα κατά μέσο όρο, δηλαδή σχεδόν 20 την ώρα ή τρεις ανά λεπτό! Από κοντά και η Ιταλία με 455 ανά ημέρα. Πολύ πιο πίσω είναι η Μεγάλη Βρετανία, στην τρίτη θέση, με 272 και η Γερμανία στην τέταρτη με 159.

Στην Ελλάδα καταγράφονται 76 κλοπές ημερησίως, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας.