Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πέντε δείγματα ύποπτα για κορωνοϊό στο εργαστήριο του ΑΠΘ

Όλα τα δείγματα που έχουν εξεταστεί στο εργαστήριο μικροβιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ήταν αρνητικά

Συνολικά πέντε είναι τα δείγματα, ύποπτα για κορωνοϊό, έχουν εξεταστεί από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα στο εργαστήριο μικροβιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η διευθύντρια του Εργαστηρίου Άννα Παππά στη Voria.gr, όλα τα δείγματα προέρχονται από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τα τέσσερα δείγματα προέρχονται από το ΑΧΕΠΑ (ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικό κορωνοϊού) και ένα από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Όπως πρόσθεσε, ανάμεσα στα δείγματα ήταν και ενός παιδιού τεσσάρων ετών.

«Μέχρι τώρα έχουμε παραλάβει πέντε δείγματα, τα οποία έχουμε δουλέψει και είναι όλα αρνητικά», είπε η κ. Παππά σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγώντας: «Είναι πολύ οργανωμένη η διαδικασία, ο κλινικός γιατρός ενημερώνει άμεσα εάν υπάρχει υποψία ότι πρέπει να γίνει έλεγχος για κορωνοϊό. Παραλαμβάνουμε το δείγμα και σε μιάμιση ώρα μπορούμε να γνωρίζουμε εάν το δείγμα είναι θετικό ή αρνητικό».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ένα δείγμα, σύμφωνα με τη Γεωργία Γκιούλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας στο ΑΠΘ, είναι από ασθενή που εμφάνισε συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό και είχε έρθει από την Κίνα πριν από δέκα ημέρες. «Εξετάσαμε επίσης δείγμα και από ένα τετράχρονο παιδάκι, το οποίο εμφάνισε συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και είχε ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη και άλλα τρία δείγματα από ασθενείς με αντίστοιχη συμπτωματολογία, τα οποία είχαν ταξιδέψει και είχαν περάσει από διεθνή αεροδρόμια», ανέφερε η κ. Γκιούλα.