Skip to main content

Πέντε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Φοιτητές, αναρχικές συλλογικότητες, εργαζόμενοι του Μετρό αλλά και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί καλούν σε συγκεντρώσεις πρωί και απόγευμα.

Μπαράζ κινητοποιήσεων είναι προγραμματισμένο για σήμερα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά, φοιτητές καλούν σε διαμαρτυρία στις 11:00 στο κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ για τη θέρμανση στους χώρους του πανεπιστημίου.

Μία ώρα αργότερα, στις 12:00, αναρχικές συλλογικότητες απηύθυναν συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Mundo Nuevo στην είσοδο της Φιλοσοφικης Σχολής του πανεπιστημίου επί της Εθνικής Αμύνης.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 12:00 στον σταθμό Βενιζέλου, ενώ προκήρυξαν και στάση εργασίας από τις 12:00 ώς τις 15:30.

Η «Πρωτοβουλία Υγεινομικών Θεσσαλονίκης ενάντια στους αποκλεισμούς» κάλεσε σε διαμαρτυρία στις 17:00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας ενάντια στις αναστολές/απολύσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Τέλος, την ίδια ώρα, αναρχικές συλλογικότητες απηύθυναν κάλεσμα έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στην είσοδο από Κωνσταντινουπόλεως, για τον Κώστα Φραγκούλη, τον 16χρονο Ρομά που πυροβολήθηκε από όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.