Skip to main content

Πέντε σημάδια που αφήνει το άγχος στην επιδερμίδα μας

Ποια είναι τα σημάδια που αφήνει το άγχος στην επιδερμίδα μας και πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του στην εμφάνισή μας.

Άγχος. Μία λέξη, πολλά συναισθήματα και ακόμα περισσότερες επιδράσεις. Κυρίως αρνητικές. Καθημερινά, το άγχος είναι ένας από τους καλύτερούς μας φίλους. Στη δουλειά, στο σπίτι, στις σχέσεις μας, στο πρόγραμμα που είναι ιδιαιτέρως φορτωμένο, στα dealines. Σε κάνει να χάνεις τον ύπνο σου, να νιώθεις συνεχώς κουρασμένη και είτε το πιστεύεις είτε όχι επηρεάζει σημαντικά την εμφάνισή σου. Συγκεκριμένα την επιδερμίδα σου και την υγεία της.

Ποια είναι όμως τα σημάδια που αφήνει το άγχος στην επιδερμίδα σου;

Σακούλες και μαύροι κύκλοι

Οι λίγες ώρες ύπνου αποτυπώνονται στο πρόσωπό σου και σε συνδυασμό με το στρες, δείχνεις πιο κουρασμένη από ποτέ. Προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 με 8 ώρες κάθε μέρα, να μην έχεις κοντά στο κρεβάτι σου ηλεκτρονικές συσκευές και να πίνεις ένα φλιτζάνι χαμομήλι ή λεβάντα πριν κοιμηθείς.

Ξηρή επιδερμίδα

Δημιουργείται αν έχεις πολύ άγχος και παράλληλα ξεχνάς να πιείς νερό. Το αποτέλεσμα είναι να αφυδατώνεται η επιδερμίδα σου και καμία ενυδατική να μην τη βοηθάει ιδιαίτερα. Άρχισε να πίνεις 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα, προσπάθησε να τρως αρκετά φρούτα και επίλεξε ένα προϊόν ενυδάτωσης για πολύ αφυδατωμένα και ευαίσθητα δέρματα.

Ακμή

Τα τελευταία χρόνια έχεις παρατηρήσει μικρά κόκκινα σπυράκια αλλά και μερικά μεγαλύτερα με πύον που δεν λένε να φύγουν από το μέτωπο, τα μάγουλα και το πηγούνι σου. Μα φυσικά, φταίει το άγχος σου και πρέπει να το ρίξεις στη γυμναστική για να το αποβάλλεις και να εξαφανιστεί κάθε σημάδι από το πρόσωπο σου. Επιπλέον, προσπάθησε να προσέξεις λίγο παραπάνω τη διατροφή σου και να θυμάσαι να πίνεις πολύ νερό.

Κοκκινίλες και ερεθισμοί

Όταν αγχώνεσαι, συχνά παρατηρείς στο πρόσωπο και στο σώμα σου ερεθισμούς και κοκκινίλες. Δεν χρειάζεται να απελπίζεσαι, αφού το χαμομήλι έρχεται να σου δώσει τη λύση που χρειάζεσαι. Το σίγουρο είναι πως θα σε ηρεμήσει πολύ.

Ρυτίδες

Μην αναρωτιέσαι γιατί έχεις ήδη αρχίσει να αποκτάς ρυτίδες, αφού είσαι καθημερινά μες στο άγχος. Επιπλέον, οι γκριμάτσες που κάνεις όταν στενοχωριέσαι ή προβληματίζεσαι, αφήνουν το σημάδι τους για πάντα. Γι’ αυτό προσπάθησε να είσαι πιο ήρεμη και να αφήνεις τις έννοιες στην άκρη.

Πηγή: instyle.gr