Skip to main content

Μεταναστευτικό: Κινείται νομικά ο δήμος Παιονίας για το 1%

Ο δήμος Παιονίας θα διεκδικήσει ισοκατανομή σε πανελλαδικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού–μεταναστευτικού ζητήματος.

Νομικά σχεδιάζει να προχωρήσει ο δήμος Παιονίας διεκδικώντας ισοκατανομή σε πανελλαδικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού–μεταναστευτικού ζητήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα τις διεργασίες για την προσφυγή του δήμου, διεκδικώντας την εφαρμογή του 1%. Πηγές του δήμου επικαλούνται δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα βάσει των οποίων τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά τοπική περιφέρεια (νομό).

Για το νομό Κιλκίς το 1% σημαίνει τη φιλοξενία 800-850 ατόμων, όμως σήμερα φιλοξενούνται περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες-μετανάστες. Σε επίπεδο δήμων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Παιονία θα έπρεπε να φιλοξενεί 285 άτομα και τώρα διαμένουν σ’ αυτήν 1.450 άτομα. Το ποσοστό 1% έχει ήδη καλυφθεί με τα άτομα που φιλοξενούνται σε σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής.

Ο δήμαρχος έχει συναντηθεί και με γνωστό δικηγόρο της Θεσσαλονίκης, με τον οποίο συζήτησε όλες τις πτυχές του θέματος και την νομική τακτική που θα ακολουθηθεί.

Παράλληλα, την περασμένη Τρίτη ενημέρωσε και την Τοπική Κοινότητα Πολυκάστρου για τις ενέργειές του αυτές, ενώ το θέμα θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο και την οικονομική επιτροπή του δήμου.

φωτο αρχείου