Skip to main content

Πέρασε από το Αγρίνιο ο Ηρακλής στον νεκρό χρόνο, νίκησε τον Τρικούπη (vid)

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ηρακλή, Χάνλαν με τρίποντο σε νεκρό χρόνο χάρισε τη νίκη στον Γηραιό επί του Μεσολογγίου με 67-70.

Ο Ηρακλής νίκησε εκτός έδρας το Μεσολόγγι με 67-70 χάρη σε buzzer beater του Χάνλαν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο αντίπαλοι προσπαθούσαν να πάρουν τα ηνία στον έλεγχο του ρυθμού, αλλά ήταν αρκετά άστοχοι. Η απουσία του Καββαδά από την ρακέτα του Ηρακλή, υποχρέωσε τους Θεσσαλονικείς να πάνε σε αρκετά τρίποντα κι ένα τέτοιο από τον Σαγκς έκανε το 13-17 (10΄).

Η ευστοχία των φιλοξενούμενων πίσω από τα 6.75 παρέμεινε με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, ωστόσο η διαφορά πήγε σε διψήφιο επίπεδο πόντων (13-24, 13'). Το Μεσολόγγι ήθελε να αντιδράσει και με εύστοχα τρίποντα του Μοτσενίγκου ισοφάρισαν σε 28-28 (18').

Το τρίτο δεκάλεπτο ο Αγραβάνης απέκτησε επαφή με το αντίπαλο καλάθι από μακρινή απόσταση δίνοντας ρυθμό και στους συμπαίκτες του (42-38, 23'). Αυτό όμως κράτησε για λίγο αφού μέχρι την λήξη της περιόδου οι παίκτες των ομάδων συναγωνίζονταν σε αστοχία και έβρισκαν δύσκολα τον δρόμο προς το καλάθι.

Η εμπειρία του Βεργίνη σε συνδυασμό με την ποιότητα των ξένων συμπαικτών του, λειτούργησαν προς όφελος του Ηρακλή στην τελευταία περίοδο κι έτσι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 57-64 (36'). Οι γηπεδούχοι δεν τα παρατούσαν, με καλές άμυνες κι ένα καλάθι του Χατζηνικόλα έτρεξαν σερί 8-0 και προσπέρασαν με 65-64 (53'' για την λήξη). Μέχρι την κόρνα της λήξης ακολούθησαν μόνο βολές και το παιχνίδι πήγε ισοπαλία, όμως ο Χάνλαν με τρίποντο στο... μηδέν χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 33-35, 47-47, 67-70