Skip to main content

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Άλλα συμφωνήσαμε με τον Μηταράκη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κατηγορεί την κυβέρνηση πως άλλαξε στάση μετά τις συναντήσεις του με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Για αλλαγή στάσης της κυβέρνησης συγκριτικά με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στην ΕΡΤ, κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Όπως αναφέρει, «τη Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να "παγώσουν" τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος απο ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.

Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται ότι το μόνο που αναμένει είναι "υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές". ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως. Ας μην περιμένει αδίκως!» σημειώνει.

Νωρίτερα σήμερα, με ραδιοφωνική συνέντευξή του (Real FM), ο κ. Μηταράκης έστειλε μήνυμα πως το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωράει κανονικά όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης για να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των κλειστών κέντρων στα νησιά χωρίς να αλλάξει ο σχεδιασμός και το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Παράλληλα, σημείωσε πως αν η τοπική αυτοδιοίκηση υποδείξει το Σαββατοκύριακο στο υπουργείο «μια καλύτερη τοποθεσία στο όριο του ίδιου δήμου, είναι πολύ εύκολο για εμάς και δεν μας αλλάζει το χρονοδιάγραμμα».

Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι το πάγωμα της επίταξης έγινε σε συνεννόηση με την προεδρία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «κάθε σημαντική ενέργεια που γίνεται στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι σε πλήρη ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συναινετική συζήτηση που έγινε χθες στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου τον οδήγησε στην απόφαση να παγώσει για λίγες ημέρες την επίταξη και συμπλήρωσε: «Ας πάρει και η τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι τα ανοιχτά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στα νησιά θα κλείσουν και πως θα στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα στους δήμους για τη συγκρότηση επιτροπής που θα χειριστεί τις διαδικασίες για το κλείσιμό τους και την απόδοση των εκτάσεων στους δήμους.