Skip to main content

Περικοπή τουλάχιστον 6.000 θέσεων στην Qantas Airways

Η Qantas Airways ανακοίνωσε στους πιλότους τη Δευτέρα ότι προγραμματίζει να κάνει μία ανακοίνωση για τη μελλοντική κατεύθυνση της εταιρεία.

Η αεροπορική εταιρεία Qantas Airways Ltd ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 1,9 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (1,30 δισεκατομμύριο δολάρια), ενώ θα περικόψει τουλάχιστον 6.000 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, η Qantas θα καθηλώσει στο έδαφος 100 αεροσκάφη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, ενώ κάποια από αυτά θα καθηλωθούν ακόμη και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στους πιλότους τη Δευτέρα ότι προγραμματίζει να κάνει μία ανακοίνωση για τη μελλοντική κατεύθυνση της εταιρείας στο τέλος του μήνα, ενώ ελπίζει ότι θα αποφύγει την αναγκαστική περικοπή θέσεων εργασίας μεταξύ των ιπτάμενων πληρωμάτων της, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στο Reuters, δύο πηγές που έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα αυτό.