Skip to main content

Περιόδευσε σε Θεσσαλονίκη, Δράμα και Φλώρινα ο Στεφανής (φωτο)

Σε σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Δράμας και Φλώρινας περιόδευσε ο υφυπουργός Άμυνας.

Διήμερη περιοδεία σε σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Δράμας και Φλώρινας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Συγκεκριμένα :

Χθες επισκέφθηκε το στρατόπεδο «ΑΝΤΓΟΥ Γ. ΚΑΤΣΑΝΗ», στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών (1η ΤΑΞ ΚΔ - ΑΛ) και παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχολείων του Κέντρου Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ).

Στη συνέχεια, μετέβη στη Δράμα, όπου επισκέφθηκε χώρους που αναπαλαιώνονται με την ευγενή χορηγία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑμΚΕ) «ΚΥΚΛΩΨ». Πρόκειται για έργα πνοής τόσο για τους κατοίκους όσο και για την περιοχή.

Σήμερα επισκέφθηκε το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), στο Κιλκίς, όπου ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό έργο και τη συμβολή του στην παροχή επιμόρφωσης και εκπαίδευσης στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη διεθνή εκπαιδευτική στρατιωτική κοινότητα.Ο κ. Στεφανής χαρακτήρισε το ΠΚΕΕΥΕ ως εργαλείο αμυντικής διπλωματίας των Ενόπλων Δυνάμεων και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα εκπαιδευτικών σχολείων που παρέχονται σε αντικείμενα όπως η στρατηγική επικοινωνία, η προστασία πολιτισμικής κληρονομιάς και η πολιτισμική επίγνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο κέντρο παρέχεται εκπαίδευση πιστοποιημένη από τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, μέσω σχολείων, σε Αξιωματικούς και ιδιώτες.

Στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης βρέθηκε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, στο πλαίσιο συνδρομής και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην αναβάθμιση του ΠΚΕΕΥΕ, καθώς και του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος επισκέφθηκε το 1ο Σύνταγμα Πεζικού (ΣΠ) στη Φλώρινα όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες και είχε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κκ. Θεόκλητο, τον αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Κιοσέ, τον πρόεδρο της κοινότητας Κέλλης Αθανάσιο Τάσκα και τον δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη.