Skip to main content

Περιορισμένα τα κρούσματα σε μαθητές-εκπαιδευτικούς στα σχολεία του Κιλκίς

Η εικόνα της πανδημίας στα σχολεία του νομού είναι απόλυτα ελεγχόμενη με λίγα κρούσματα ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η δια ζώσης διδασκαλία.

Σε εννιά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα τις τελευταίες ημέρες.

Σε εφτά από αυτά αφορούν μαθητές και σε δυο δασκάλους.

Οι συνεχείς έλεγχοι, το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών είναι παράγοντες που ευνοούν τον ταχύ εντοπισμό και απομόνωση των κρουσμάτων, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία των σχολείων, στα οποία πάντως και σε όσα παρουσιάστηκαν κρούσματα ακολουθεί απολύμανση.

Η εικόνα της πανδημίας και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, είναι επί του παρόντος απόλυτα ελεγχόμενη με λίγα κρούσματα ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η δια ζώσης διδασκαλία. Προς τούτο βοηθούν η σχεδόν ολοκληρωτικός εμβολιασμός των καθηγητών (95%) και τα μέτρα ελέγχου στον μαθητικό πληθυσμό.

Την Παρασκευή καταγράφηκαν τέσσερα κρούσματα σε μαθητές κι ένας καθηγητής βρέθηκε θετικός, ενώ τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν επτά θετικοί στον κορωνοϊό μαθητές και δυο καθηγητές.

Οι θετικοί τίθενται σε καραντίνα και η λειτουργία των σχολείων δεν διαταράσσεται.

Το Σαββατοκύριακο οι υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς προέβησαν σε απολύμανση των χώρων στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς (Πειραματικό) και στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.